Βέροια Εκδηλώσεις Θεάματα Θέατρο Πολιτισμός

Θεατρική παράσταση: “Ονει-Ρεύτηκα Την Ευτυχία Και Μου Είπε:” – της Λένας Πετροπούλου / Βέροια, Κυριακή 9 Απριλίου

2ος Χρόνος Παραστάσεων

Βραβείο Σκηνοθεσίας στο 3ο Athens Suitcase Festival, Θέατρο 104

Η Κ.Ε.Π.Α. και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βέροιας φιλοξενούν την παράσταση ‘‘Ονει-Ρεύτηκα Την Ευτυχία Και Μου Είπε:’’ της Λένας Πετροπούλου την Κυριακή 9 Απριλίου στις 19:30 στην  Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας

Μια εναλλακτική παράσταση, που ακροβατεί ανάμεσα στην performance, τη σκηνική εγκατάσταση και το θέατρο φόρμας. Μια συνομιλία ανάμεσα στην κίνηση και την παύση, τη μουσική, το τραγούδι και τον λόγο, το αφοριστικό μαύρο χιούμορ και τον σαρκασμό, τις κραυγάζουσες σιωπές και τις βιτριολικά ειπωμένες αλήθειες.

Γύρω μας ένας παράλογος κόσμος, που αγωνιούμε να νοηματοδοτήσουμε, οι μικρές μας απελπισίες, που γελούν μέσα στα μούτρα μας, οι κωμικοτραγικές καθημερινότητες μας, που ζητούν επίμονα την προσοχή μας στραμμένη στα μικρά, ενώ η καρδιά μας ονειρεύεται τα μεγάλα.

Επί σκηνής επτά γυναίκες, που εμπνέονται από τον άνθρωπο και μιλούν για τον άνθρωπο. Επτά καθημερινές αντι-ηρωίδες. Επτά συμβολικά πλάσματα, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, όλοι κουβαλάμε μέσα μας.

Μια μουσική παράσταση/ εγκατάσταση που προσπαθεί μέσα από θραύσματα εικόνων/ ήχων /εμπειριών να συνθέσει μια μεγαλύτερη εικόνα-παζλ για την παν-ανθρώπινη αγωνία του νοήματος της ζωής, που βιώνεται ιδιωτικά, αλλά καθρεφτίζεται δημόσια.

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο/ Σκηνοθεσία/ Μουσική επιμέλεια: Λένα Πετροπούλου

Χορογραφίες/ Κινησιολογία: Τάσος Παπαδόπουλος

Βοηθός παραγωγής/ Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Γαλλοπούλου

Επιμέλεια ήχου: Gilles Drag, Αλέξανδρος Ιωάννου

Σκηνικά / Κοστούμια: NOVAN

Φωτογραφίες / Teaser videos: Γιώργος Τουμανίδης

Παραγωγή: NOVAN Theatre Group 2022-2023

Επί σκηνής:

Καρολίνα Ρήγα, Νατάσα Τσακιρίδου, Λένια Κοκκίνου, Λένα Πετροπούλου, Τζένη Μόσχου, Φανή Αραμπατζίδου, Θέκλα Χατζηγεωργίου, Special guest: Ειρήνη Ρήγα

Ευχαριστούμε θερμά τους: Βασίλη Βικελούδα, Βασίλη Λαζαρίδη, Βασίλη Κανελλόπουλο, Πέτρο Μαλιάρα, Μαριάννα Πέτκου, Δαμιανό Οικονομίδη, Γιούλη Πέτκου, καθώς και τον Kevin Hanni Messina.

Διάρκεια παράστασης: 70΄ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μαθητικό άνω των 15 ετών, φοιτητικό, προπώληση ως και 5 Απριλίου)

Προπώληση: Γραμματεία Χώρου Τεχνών, Παύλου Μελά & Μπιζανίου, 3ος όροφος, τηλ. 2331078100

Βιβλιοπωλείο ‘’Εξώφυλλο’’, Διονυσίου Σολωμού 3, τηλ. 2331026722

banner-article

Ροη ειδήσεων