Ελλάδα Κοινωνία

Τέμπη: Τρεις τραυματίες παραμένουν σε ΜΕΘ – Επτά αναμένουν εξιτήριο

Δύο εβδομάδες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μάχη για τη ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν οι σοβαρά τραυματίες ενώ σε αρκετά καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι πιο ελαφρά τραυματίες που αναμένονται σταδιακά να πάρουν εξιτήρια και να γυρίσουν σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας παραμένουν τρεις τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων, αλλά και άλλα δύο άτομα στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

«Πιο κρίσιμη εκτιμάται ότι είναι η κατάσταση του 20χρονου Γεράσιμου από τον Βόλο με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι κάθε ώρα που περνάει κερδίζει όλο και περισσότερο ένα κομμάτι από τη μάχη που δίνει για τη ζωή» είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν επίσης οι δύο κοπέλες που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Είναι η Δάφνη, η σύντροφος του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα που ταξίδευαν μαζί καθώς και η Ανίσια, μία νεαρή κοπέλα που επίσης έχει κάκωση στον θώρακα. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση της, παραμένει όμως σταθερή και ελεγχόμενη, όπως λένε οι θεράποντες γιατροί» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Επτά αναμένουν εξιτήριο

Την ίδια ώρα, σε απλές κλινικές νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματισμένοι από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την κατάσταση ορισμένων να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

«Πολλοί έχουν ορθοπεδικά προβλήματα, οπότε αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης για την έκδοση εξιτηρίου και άλλοι (ασθενείς) χειρουργικής φύσεως, οπότε παραμένουν για νοσηλεία», ανέφερε η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με δηλώσεις των θεραπόντων γιατρών μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι περισσότεροι από τους τραυματίες θα πάρουν εξιτήριο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας