Εκδηλώσεις Ελλάδα

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας: “Φτάνει πια όχι άλλο αίμα στο βωμό του Κέρδους / όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση” | Πέμπτη 16 Μαρτίου

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Συνάδελφοι

Συμμετέχουμε στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των Πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων των συνδικάτων, σωματείων και φορέων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα τη Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 11.30π.μ στα Προπύλαια για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, οι πολύμορφες εκδηλώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού όλης της χώρας είναι το νέο ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα στον αποτροπιασμό ,την αγανάκτηση ,την οργή και τη θλίψη που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη.

Το έγκλημα ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο όπως αποκαλύπτεται από τις προειδοποιήσεις των φορέων και των εργαζομένων του ΟΣΕ και όχι μόνο,κι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.

Το μήνυμα των κινητοποιήσεων σύσσωμου του λαού είναι σαφές και απαιτεί :

  • Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη
  • Να αποκαλυφθούν οι δραματικές αιτίες και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι.
  • Ποτέ ξανά! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλείς συγκοινωνίες
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας και μεγάλης κοινωνικής αξίας τομέων για το λαό.
  • ΟΧΙ στα κέρδη βουτηγμένα στο αίμα του λαού και της νεολαίας μας. Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τον ανήξερο. Το έγκλημα είναι διαχρονικό και αφορά όλες τις κυβερνήσεις από τα μέσα δεκαετίας του 90, που ξεκίνησε ο τεμαχισμός του ΟΣΕ και η παράδοσή του σε διάφορες εταιρείες για την απαλλαγή τους από το κόστος του.

Σαν αποτέλεσμα απολύθηκαν οι εργαζόμενοι, αυξήθηκαν οι ώρες εργασίας, μειώθηκαν τα μέτρα προστασίας, χειροτέρεψαν οι υποδομές, με αποτέλεσμα το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα.

Συνάδελφοι,

Το έγκλημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Το οφείλουμε στις νέες γενιές, το οφείλουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Ο αγώνας για ασφαλές, σύγχρονες, φτηνές και γρήγορες συγκοινωνίες πρέπει να συνεχιστεί,  με την απαίτηση για έναν ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαΐκών αναγκών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όλοι στην Απεργιακή Κινητοποίηση την Πέμπτη στις 11.30π.μ. στα Προπύλαια

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΤΟ ΘΡΗΝΟ ΣΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 10.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Το ΔΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας