Θέματα Παιδείας Κοινωνία Σχόλια

Περήφανη μητέρα προς διευθυντή σχολείου: Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν τα σκοτώνουν!

 –
Ακόμα και τις μέρες του εθνικού πένθους, τις μέρες που μαθητές και φοιτητές αγωνίζονται στο πλαίσιο ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού διαμαρτυρόμενοι για τη εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη, όπου θυσιάστηκαν περισσότερες από 57 ζωές στον βωμό του κέρδους, κάποιοι διευθυντές σχολείων, στις ειδοποιήσεις που στέλνουν στους γονείς για την απουσία των παιδιών, δεν αρκούνται στο τυπικό πρωτόκολλο.
Να τι έγραψε ένας από αυτούς σε μια μητέρα που το παιδί της δεν μπήκε στο μάθημα τη μέρα του παλλαϊκού ξεσηκωμού διαμαρτυρίας:
«Σας ενημερώνουμε ότι το παιδί σας έφυγε από το σχολείο επειδή λέει ήθελε να διαμαρτυρηθεί για το δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά και όσοι μαθητές έφυγαν παίρνουν απουσίες. Πείτε στο παιδί σας να έρθει στο σχολείο να κάνει μάθημα».
Η μητέρα απάντησε μεταξύ άλλων: «Γνώριζα  ότι το παιδί μου θα  έκανε έκανε αποχή από τα μαθήματα  σε μία προσπάθεια της  να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε ένα κράτος που σκοτώνει τα παιδιά του και όλοι αδιαφορούν. Δεν θα έφευγε από το σχολείο, η  απόφαση ήταν να μείνουν στο προαύλιο αλλά εσείς τους ζητήσατε να απομακρυνθούν. Δεν θα ανησυχήσω για τις απουσίες που πήρε γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιοι γονείς έχουν τα παιδιά τους κομματιασμένα στα φέρετρα.. Είμαι περήφανη για την απόφασή της κόρης μου την οποία και στηρίζω και θα βρεθώ απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να την φιμώσει! Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν τα σκοτώνουν!»
Αναλυτικά η απάντηση της μητέρας:
«Αυτό το mail μου στάλθηκε χθες αλλά δυστυχώς εγώ δεν το είδα έγκαιρα…
Θα τολμήσω λοιπόν να απαντήσω δημόσια.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση, γνώριζα  ότι το παιδί μου θα  έκανε έκανε αποχή από τα μαθήματα  σε μία προσπάθεια της  να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε ένα κράτος που σκοτώνει τα παιδιά του και όλοι αδιαφορούν.
Δεν θα έφευγε από το σχολείο, η  απόφαση ήταν να μείνουν στο προαύλιο αλλά εσείς τους ζητήσατε να απομακρυνθούν.
Δεν θα ανησυχήσω για τις απουσίες που πήρε γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιοι γονείς έχουν τα παιδιά τους κομματιασμένα στα φέρετρα..
Είμαι περήφανη για την απόφασή της κόρης μου την οποία και στηρίζω και θα βρεθώ απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να την φιμώσει!
Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν τα σκοτώνουν!
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας