Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον Μ. Τρεμόπουλο σε διαμαρτυρία για κοπή δένδρων

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Ευρωβουλευτής μαζί με άλλα 13 άτομα (7 άνδρες, 7 γυναίκες) συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κοπή των δένδρων στην πλατείας Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για… παράνομη βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί καταγγελία από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα του «SOSε τα δέντρα» και βρέθηκαν στο σημείο που γίνονται οι κοπές από το Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν το κόψιμο των δένδρων.

Τι δηλώνει στην ΕΦ.ΣΥΝ. ο Μιχ. Τρεμόπουλος

του Απόστολου Λυκεσά

Με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σημειώνει ότι βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Αριστοτέλους «με ματωμένο πρόσωπο και σκισμένα ρούχα» και παραπομπή στο αυτόφωρο «για παράνομη βία». Προσθέτει πως «η αστυνομία ήθελε να μας αφήσει αλλά έγινε παρέμβαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αντιδημάρχου Θεοτοκάτου στην εισαγγελία και μας παραπέμπουν στο αυτόφωρο. Είμαστε οι… εγγκληματίες της πόλης που υπερασπίζονται δέντρα».

Με δηλώσεις του πάντως σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος φέρεται να εκδήλωσε την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που εξελίχθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας…

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες έξω από το Α.Τ. ενώ σε λίγο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του Εισαγγελέα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας