Βέροια

Οικολογική Ομάδα Βέροιας: Ο «βιολογικός» του Σελίου το 2011 και πως είναι σήμερα 

Οικολογική Ομάδα Βέροιας  

Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων

Έχει μεγάλη σημασία, η φερεγγυότητα κάποιου που μιλά. Στον Δημόσιο λόγο, αυτό είναι το κορυφαίο. Μάλιστα , όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα αυτός που ενημερώνει, θα πρέπει να μην αμφισβητείται. Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Αχτσής, απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις από μέρους της ΔΕΥΑΒ. Στις 25-10-19, ο εργολάβος που διαχειρίζεται τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας κ. Γκανάτσιος, κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού στο Μακροχώρι για να τους ενημερώσει. Πήγανε πολλοί. Εκεί , πήρε τον λόγο και ο κ. Αχτσής, για ενημέρωση σε επι μέρους θέματα. Μεταξύ αυτών , είπε και τα παρακάτω. ( https://www.youtube.com/watch?v=Qr5ssV_01zs από το σημείο 40:50:00 και μετά)

«…Το αντικείμενό του είναι (του κ. Σούλιου) ο βιολογικός των Ριζωμάτων και του Σελίου. Του Σελίου δεν λειτουργεί, ο βιολογικώς των Ριζωμάτων λειτουργεί. Του Σελίου να κάνει τις προεργασίες για την έναρξη της λειτουργίας του που θα γίνει εν ευθέτω χρόνο….».

Βεβαιώνει λοιπόν ότι, ο βιολογικός των Ριζωμάτων λειτουργεί. Αυτό το λέει επειδή το είδε ή επειδή του το είπανε; Το ότι γυρνάει το τύμπανο εσχαρισμού, σημαίνει και λειτουργία στο σύνολό της; Όχι βέβαια. Ερώτηση. Τα όποια στερεά του εσχαρισμού, που καταλήγουν και με ποιον τρόπο; Τα λύματα, τι επεξεργασία υφίστανται και σε ποια κατάσταση καταλήγουν στον Αλιάκμονα; Δεύτερον. Αλήθεια, ο «βιολογικός» του Σελίου θέλει προεργασίες για να λειτουργήσει; Και αυτό το ξέρει επειδή τον είδε ή επειδή του το είπανε; Μα αυτός δεν υπάρχει. Ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά, κατασκευάστηκε και καταστράφηκε στο σύνολό του, χωρίς να δουλέψει ούτε μία ώρα. Λεηλατήθηκε πλήρως,  εγκαταλελειμμένος. Αυτό δεν του το είπανε;

Η αξιοπιστία λοιπόν του κ. Αχτσή, ελέγχεται. Ή σκόπιμα παραπληροφορεί ή από άγνοια.  Εκτός από τον κ. Αχτσή, η Διοίκηση αποτελείται και από άλλα στελέχη. Κανένα δεν ξέρει τίποτε για το πώς πολυδάπανες υποδομές αφήνονται στην τύχη τους; Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Κανείς δεν φταίει; Όλοι είναι αθώοι; Δεν θα πρέπει να περιμένουμε απαντήσεις, όπως έγινε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, χθες Πέμπτη. Αδιανόητη υποστήριξη από την Διοίκηση, σε έναν επιστήμονα, με αντιεπιστημονικές μεθόδους, που συνεχίζει να διαχειρίζεται την πλέον ρυπογόνα δραστηριότητα στον Νομό μας. Που πιάστηκε «με την γίδα στην πλάτη» και αυτό το ονόμασε εντελώς προβλέψιμα, βλάβη. Προφανώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνον ο βιολογικός της Βέροιας.

(Στις φωτογραφίες, πως ήταν ο «βιολογικός» Σελίου το 2011 και πως είναι σήμερα 10-3-2023)

Βέροια 10-3-2023

Για την Οικολογική Ομάδα Βέροιας: Νίκος Ασλάνογλου

Για το ΠΑΝΔΟΙΚΟ:

Η Επταμελής Γραμματεία

Ν. Ασλάνογλου (Βέροια) 6946-381707 Κ. Βολιώτης (Βόλος)  6977-686838

Φ. Γερόπουλος (Βόλος) 6975-661819, Θαν. Θεοδωρόπουλος (Πάτρα) 6972-880774

Γ. Καλλιαμπέτσος (Αθήνα) 6944-842384, Δ. Μίχαλος (Ρόδος) 6944-862254

Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα) 6978-026141

banner-article

Ροη ειδήσεων