Ελλάδα Κοινωνία

Οργή μηχανοδηγών για τη στοχοποίηση του νεκρού μηχανοδηγού του intercity

Κλιμακώνοντας τις καταγγελίες του  ο κ. Γενηδούνιας είπε ξεκάθαρα ότι τα αλλοιωμένα ηχητικά αποσπάσματα διαρρέονται «για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους. Για να πουν ότι “φταίτε μόνο εσείς” …  Είναι δυνατόν στο Youtube 8-10 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα να υπάρχει συνομιλία σταθμάρχη–μηχανοδηγού που αποτελεί αντικείμενο προανακριτικής ανάκρισης;

«Συνεχίζεται η επιλεκτική διαρροή εγγράφων της δικογραφίας που στοχοποιούν τον νεκρό μηχανοδηγό της Intercity 62 για πρόβλημα υγείας. Προς ενημέρωση όλων, ο συνάδελφός μας είχε περάσει ιατρικές εξετάσεις στις 15 Νοεμβρίου 2022 από πιστοποιημένο ιατρικό κέντρο από τη ΡΑΣ. Αρκετά ως εδώ!» τόνισε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών.
Και συνέχισε: «Όταν βλέπουμε εμείς οι μηχανοδηγοί ότι συνάδελφός μας είχε πρόβλημα υγείας, η οικογένειά του το βλέπει αυτό, όχι εμείς μόνο. Φτάνει! Να βγει η Hellenic Τrain και να μιλήσει επιτέλους».

Ο ίδιος το πρωί της Πέμπτης είχε καταγγείλει «κοπτοραπτική» στα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν κυκλοφορήσει για την τραγωδία.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του εξέφρασε την απορία του για το πώς παρουσιάζονται τα γεγονότα δηλώνοντας «ακούγεται από χθες το βράδυ ότι ο συνάδελφός μας ο μακαρίτης ο Γιώργος είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους άλλους μηχανοδηγούς στην περιοχή. Αν αυτό ισχύει, για εμένα προσωπικά αυτό σημαίνει ότι έχει κάνει κι άλλη προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη, αφού έχει φύγει από τη Λάρισα.  Αν ο Γιώργος προσπαθούσε να επικοινωνήσει με άλλο τρένο, για εμένα σημαίνει ότι έχει ξαναμιλήσει μετά και δεν το ακούμε. Εμείς οι μηχανοδηγοί απορούμε».

Κλιμακώνοντας τις καταγγελίες του  ο κ. Γενηδούνιας είπε ξεκάθαρα ότι τα αλλοιωμένα ηχητικά αποσπάσματα διαρρέονται «για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους. Για να πουν ότι “φταίτε μόνο εσείς” …  Είναι δυνατόν στο Youtube 8-10 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα να υπάρχει συνομιλία σταθμάρχη–μηχανοδηγού που αποτελεί αντικείμενο προανακριτικής ανάκρισης; Την επόμενη ημέρα από το δυστύχημα, το ηχητικό που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα. Εμείς για όλα αυτά έχουμε ενημερώσει, ειδοποιήσει, στείλει εξώδικα, κάνει κινητοποιήσεις. Κανείς ποτέ δεν μας έβλεπε, δεν ζήτησε να μας δει την τελευταία περίοδο. Και βλέπουμε να βγαίνει ένα ηχητικό 10 ώρες μετά το δυστύχημα και να αρχίζουν να εξυφαίνονται σενάρια … αν ισχύει ότι ο μηχανοδηγός έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες … ήταν 40 χρόνια μηχανοδηγός, εμπειρότατος».

«Περιμένουμε οι μηχανοδηγοί να ακούσουμε όλο το υλικό», επανέλαβε ο κ. Γενιδούνιας, τονίζοντας παράλληλα το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν συνομιλία σε VHF, σε ασύρματο, όχι στο GSMR, που είναι “κλειστό”, δεν το ακούει ο κόσμος, πώς διέρρευσε και “κόπηκε”;».

Τρεις νέες διώξεις

Νωρίτερα, την Πέμπτη, ασκήθηκε δίωξη κατά τριών άλλων εργαζομένων για την τραγωδία. Συγκεκριμένα κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε τον προφυλακισμένο σταθμάρχη στη νυχτερινή βάρδια αλλά και κατά των δύο σταθμαρχών που εργάζονταν στην προηγούμενη βάρδια και φέρονται να έφυγαν νωρίτερα, αφήνοντας μόνο του τον 59χρονο. Οι τρεις τους κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Στο μεταξύ κυκλοφορούν πληροφορίες πως κάποιος έσβησε με μπλάνκο τις αλλαγές βάρδιας στο βιβλίο που τηρούν στο σταθμό Λάρισας.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο