Ελλάδα Εργασιακά Κοινωνία

Ξεσηκωμός για το έγκλημα των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη / Μαζική πέρα από κάθε προσδοκία η συγκέντρωση

Μαζική πέρα από κάθε προσδοκία είναι η συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε μία καθ’ ομολογία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στην πόλη τις τελευταίες δεκαετίες.
Από νωρίς το πρωί χιλιάδες πολίτες, μαθητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο μεγάλο συλλαλητήριο με έκδηλη την οργή για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, ενώ ακολούθησε πορεία προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Οι διαμαρτυρόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα των Τεμπών ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκαν οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου: «Τούτος ο λαός, αφέντη μου, δεν ξέρει πολλά λόγια, σωπαίνει, ακούει, κι όσα του λες τα δένει κομπολόγια. Και κάποιο βράδυ –πες σαν χτες- υψώνει το κεφάλι κι αστράφτουνε τα μάτια του κι αστράφτει ο νους του πάλι».

Από τις 10:30 το πρωί οργανώσεις της πόλης έκαναν κάλεσμα για την Καμάρα, ενώ ραντεβού έδωσαν μαθητές, φοιτητές, σωματεία και συλλογικότητες και στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο ΟΑΣΘ πραγματοποιώντας πεντάωρη στάση εργασίας. Συγκεκριμένα, τα αστικά του ΟΑΣΘ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι ενώ σημειώνεται ότι στις στάσεις εργασίας δεν κυκλοφορεί ούτε το προσωπικό ασφαλείας.

«Φτάνει πια, σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή», τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στον απόηχο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας