Βέροια Θεάματα Πολιτισμός

Συγκλόνισε επί σκηνής η Μελίνα Μποτέλλη, στην εκδήλωση του «ΕΡΑΣΜΟΥ», για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, απότισαν φόρο τιμής στην παγκόσμια γυναίκα που γιορτάζει σήμερα 8 Μαρτίου, εκατοντάδες βεροιώτισσες και βεροιώτες, στο πλαίσιο της φετινής επετειακής εκδήλωσης που διοργάνωσε, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2023, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»,  με συγγραφέα, σκηνοθέτη και πρωταγωνίστρια επί σκηνής τη δημοφιλή ηθοποιό Μελίνα Μποτέλλη που ερμήνευσε το δικό της Θεατρικό – Μουσικό Μονόλογο με τίτλο «ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ». Έναν πραγματικό ύμνο στη γυναίκα, τη μητρότητα, την αγάπη και την τρυφερότητα αλλά και την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής, το μεγαλείο της οποίας ανέδειξε η πρωταγωνίστρια μέσα από μια απόλυτη αφαιρετικότητα, χωρίς την κλασική υποστήριξη σκηνογραφικού εξοπλισμού και με μόνη αλλά περιεκτική τη δική της πολυφασματική ερμηνεία που ενσωμάτωσε ρόλους, πρόσωπα και περιστάσεις, καθηλώνοντας κυριολεκτικά το κοινό.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, οι πρώην βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Ηλίας Φωτιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Συρμούλα Τζήμα και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας κ.Δημητρης Πυρινος, η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ κ.α.

Ο μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων,  με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαιρέτησε τη διοργάνωση, απευθύνοντας συγχαρητήρια στη Μελίνα Μποτελλη και τον «ΕΡΑΣΜΟ», για το βάθος των νοημάτων και των μηνυμάτων, γύρω από τη θεματική της παράστασης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του ΔΣ του «ΕΡΑΣΜΟΥ» Γεωργία Φωστηροπούλου ευχαριστώντας με τη σειρά της θερμά την κ. Μποτέλλη, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία τόσο στο έργο του Συλλόγου, όσο και στη σπουδαιότητα της 8ης Μάρτη ως οροσήμου αναφοράς των διαχρονικών κοινωνικών αγώνων της γυναίκας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας