Βέροια Ρεπορτάζ Τοπικά

Μεγάλη σε όγκο και παλμό η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Βέροια / “Τα δάκρυα στέρεψαν και έγιναν οργή”

Με συνθήματα οργής, που εκφράζουν τα συναισθήματα όχι μόνο των απεργών, αλλά όλου του ελληνικού λαού, πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με την απαίτηση να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Έχουμε χρόνια να δούμε μια τέτοια συγκέντρωση, όπου μαθητές και δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι αλλά και άλλοι πολίτες, συμμετείχαν σ’ αυτό το οργισμένο ποτάμι που διέσχισε δυναμικά τη Βέροια ξεκινώντας από την Πλατεία Δημαρχείου.

Χαιρέτισαν οι:

Θόδωρος Κακαγιάννης , πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, Σταυρούλα Μιχαηλίδου, πρόεδρος ΣΕΠΕ Ημαθίας, Χρήστος Πούλιος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας, Ηλίας Νοβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας, Παναγιώτης Χατζησάββας, γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ – εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Βέροιας.

Τα συνθήματα στα πλακάτ των παιδιών ήταν συγκινητικά. «Μην μας στερείτε το μέλλον», «Θέλω να ονειρεύομαι», «Θέλω να χαμογελάω», «Θέλω ασφάλεια», «Θέλω να ελπίζω». Αλλά το κεντρικό σύνθημα που ακούστηκε δυνατά σ’ όλη την πορεία ήταν “Η νεολαία δε σας συγχωρεί. Τα δάκρυα στέρεψαν και έγιναν οργή”.

Η δυναμική πορεία διέσχισε τη Βενιζέλου και την Κεντρικής βγάζοντας στα πεζοδρόμια τον κόσμο, για να την παρακολουθήσει.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων