Ελλάδα Κοινωνία

Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης: Καθιστική διαμαρτυρία στον σιδηροδρομικό σταθμό / οργή για τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στα Τέμπη

Συμβολική, καθιστική διαμαρτυρία στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την οργή τους για τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εξέφρασαν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και την οργή των φοιτητών για το τραγικό περιστατικό της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας, αφού μόλις έφτασαν οι φοιτητές στον σταθμό, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, αλλά αποτραβήχτηκαν μετά από την κατακραυγή.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αφού κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, πολλά από τα οποία ήταν νεαρής ηλικίας, που σπούδαζαν επίσης και στη συνέχεια κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «η τραγωδία δεν θα ξεχαστεί» και «θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας».

Παράλληλα, απαιτούν να εξασφαλιστεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβαν Φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, των Τμημάτων του ΔΙΠΑΕ Καβάλας αλλά και Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που καλούν παράλληλα τους όλους τους φοιτητές των ιδρυμάτων να συμμετέχουν στις κατά τόπους αιμοδοσίες  για να σταλεί αίμα στα Νοσοκομεία της Λάρισας.

Αυτή την ώρα οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία στην Εγνατία, φωνάζοντας συνθήματα «Δεν είναι ατυχία ούτε κακία στιγμή είναι το κέρδος πάνω απ τη ζωή», «Κόστος η ασφάλεια και οι υποδομές του κράτους οι ευθύνες δολοφονικές» και «Στο βωμό του κέρδους θυσία οι νεκροί δεν είναι δυστυχήματα είναι επιλογή».

Αιμοδοσίες γίνονται στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΧΕΠΑ Δευτέρα με Παρασκευή 8.30 – 1.30 μ.μ., και στη Κοζάνη στο «Μαμάτσειο» ΓΝ, τις ώρες 1.30 μ.μ. με 3 μ.μ.

banner-article

Ροη ειδήσεων