Βέροια Πολιτική Τοπικά

Έγινε στη Βέροια η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Ημαθία για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές

Την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου άνοιξε ο Γραμματέας της Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ Γιάννης Τσεχελίδης, οποίος μεταξύ των άλλων είπε:

Θέλουμε   κι  αυτό το  βήμα   να  εκφράσουμε   τη  συμπαράσταση  και την αλληλεγγύη μας  στους  δοκιμαζόμενους  στους  λαούς  της  Τουρκίας   που   χτυπήθηκαν από  τον  πρόσφατο  σεισμό.

Καλωσορίζουμε τους δεκάδες φίλους, συμπορευομενους με το ΚΚΕ, όσους για πρώτη φορά το προσεγγίζετε,  γιατί έχετε εκτιμήσει την σταθερότητα, τον καθαρό λόγο, έχετε δει τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Που αναγνωρίζετε το γεγονός πως αταλάντευτα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας, μέσα κι έξω από τη Βουλή, άσχετα  αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ σε συστράτευση και δράση για την οργάνωση και πραγματοποίηση μιας πλατιάς πολιτικής εξόρμησης στον λαό με στόχο την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Καλούμε το λαό της  Ημαθίας  και από αυτό εδώ το βήμα να γυρίσει  την πλάτη σε  παλιούς και νέους κυβερνητικούς «σωτήρες» και προστάτες  να εμπιστευτεί το ΚΚΕ που αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής.

Για να δώσει στη συνέχεια τον λόγο  στον Ευθύμη Δημάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο οποίος σε μια εφόλης της ύλης ομιλία  μεταξύ άλλων είπε:

Ότι μπορούν να ξεπεραστούν από τους ψηφοφόρους τα ψεύτικα διλήμματα και οι εκβιασμοί που  εξαπολύουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβίζοντας έτσι τη λαϊκή δυσαρέσκεια, και να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ

Τόνισε ότι οι δυο μονομάχοι με μοιρασμένους ρόλους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού για να κρύψουν ότι στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού, συμφωνούν.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  όλη την προηγούμενη τετραετία ψήφιζε τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη τώρα δηλώνει αποχή από τις ψηφοφορίες φορώντας τη μάσκα του μονομάχου.

Το πραγματικό δίλημμα που αναδεικνύεται και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είναι να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του, με δυνατό ΚΚΕ.

Στο στόχο μιας τέτοιας κυβερνητικής σταθερότητας για τους πάνω, συναντιούνται όλοι τους. Και ο Μητσοτάκης που ζητάει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να ‘χει λυμένα τα χέρια, όπως λέει και ο Τσίπρας, που ξέθαψε τη δήθεν «προοδευτική διακυβέρνηση» μπας και συγκινήσει πάλι προοδευτικούς ανθρώπους. Και από πίσω ακολουθεί και ο Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ, που με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο δηλώνει διαθέσιμος να στηρίξει όποιον χρειαστεί, είτε τη ΝΔ, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, αυτή η δική τους σταθερότητα, σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό κι ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν…

Σήμερα, όμως, ο λαός μας -που δεν έχει περάσει και λίγα- ξέρει πως σταθερότητα για τη ζωή του, σημαίνει να έχει μια σταθερή δουλειά, να μπορεί να ζήσει από το εισόδημά του, να μην αγωνιά αν θα βγάλει τον μήνα, να μη φοβάται άμα αρρωστήσει, να μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του, χωρίς να χρειάζεται να ξεπουληθεί.

Να μη νιώθει φόβο και ανασφάλεια, γιατί η χώρα του συμμετέχει σε έναν πόλεμο στο όνομα της «αλληλεγγύης» και των υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ.

Κι αυτός ο δρόμος, όπως έχει αποδειχτεί, είναι μόνιμα φαρδύς – πλατύς μόνο για τα κέρδη και τα προνόμια του κεφαλαίου, αλλά είναι πολύ στενός, ασφυκτικός, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αλήθεια, μπορεί ποτέ η καπιταλιστική ανάπτυξη να εξασφαλίσει σταθερή δουλειά σε όλους και όλες με δικαιώματα; Ποτέ και πουθενά δεν έχει συμβεί αυτό!

Να μιλήσουμε για την απογείωση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις; Τις απλήρωτες υπερωρίες; Τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας; Την τηλεργασία, αυτή τη νέα μορφή εκμετάλλευσης που βιώνουν τα νέα παιδιά και μάλιστα στο όνομα του εκσυγχρονισμού;

Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται και η απόφαση του Αρείου πάγου για τα funds που επιβεβαιώνει τον “χαλκά” που έχουν περάσει στα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά οι νόμοι που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Το σκεπτικό της απόφασης αποτελεί μια «μείξη» των νόμων που ψήφισαν διαδοχικά το ΠΑΣΟΚ (2003), ο ΣΥΡΙΖΑ (2015, 2016, 2017) και η ΝΔ (2020). Κατάληξη όλων αυτών των νόμων είναι να μπορούν σήμερα τα «κοράκια» των funds να προχωρήσουν με λυμένα τα χέρια σε πλειστηριασμούς

Και το πιο ωραίο ανέκδοτο μέσα σε αυτά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.. «Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί». Τάδε έφη Τσίπρας.. Και όποιος ακόμα πιστεύει έστω και λιγάκι το Δικαιοσύνη παντού..  το ξανασκεφτεί.

Τα σπίτια του λαού θα τα σώσει ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα του, διεκδικώντας πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας κι ακύρωση των νόμων και των αποφάσεων που υπαγορεύονται από τις τράπεζες και τα “κοράκια”.

Όλα αυτά πρέπει να έχουν κατά νου οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και δω στην περιοχή της Ημαθίας, στη Βέροια, στη Νάουσα, στην Αλεξάνδρεια και σε όλα τα χωριά, όταν ακούν τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής διαχείρισης να τους τάζουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», λες και δεν ξέρουν από πρώτο χέρι, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτήν την ανάπτυξη…

Για ποιον κλάδο ή χώρο εργασίας να μιλήσουμε;

Για τους εργαζόμενους στο Βαρβαρέσο; Πλέον η ξύλινη γλώσσα που  χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα και η ίδια η εργοδοσία έχουν ξεπεράσει τη γραφικότητα.

Για τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια και τα κονδερβάδικα της περιοχής; Ας δούμε τα κέρδη των βιομηχάνων τα τελευταία μόνο χρόνια και ας δούμε και τους μισθούς που βρίσκονται καθηλωμένοι.

Για τους νέους και τις νέες που βρίσκουν για πρώτη φορά δουλειά; Για τις γυναίκες που δουλεύουν στα σούπερ μάρκετ της περιοχής;

Για να καταλήξει κλείνοντας.

Ναι, χρειαζόμαστε όλοι να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Γιατί το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας. Δηλαδή, στο να συναντηθούν όλοι όσοι βρίσκονται στην ίδια μπάντα, εργάτες, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, σε ένα πανελλαδικό συντονισμένο κίνημα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, γιατί το ΚΚΕ καταθέτει στο λαό τις θέσεις και το πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, που φωτίζει ότι υπάρχει διέξοδος για το λαό σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση στον καθημερινό αγώνα και για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Επειδή το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στην καπιταλιστική εργοδοσία, στην εξουσία του κεφαλαίου, επειδή αμφισβητεί τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης και τη λογική των «αντοχών της οικονομίας», επειδή δεν δέχεται να δέσει τα χέρια του στο πλαίσιο μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Γι’ αυτό τον λόγο και μπορεί να πρωτοστατήσει σε μια μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση που αφορά τόσο το σήμερα, τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα του λαού, όσο κυρίως την προοπτική, με στόχο μια πραγματική λαϊκή νίκη και ανατροπή, με τον λαό πρωταγωνιστή και το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό. Σας ευχαριστώ.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Τσεχελίδης παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές, που είναι:

Υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας , βιογραφικά

Ζωγράφου  Όλγα

52  ετών, λογίστρια    μέλος της  ΟΓΕ.

Κουτσουπιάς  Παναγιώτης

60 ετών εργάτης  κλωστοϋφαντουργίας , πρόεδρος  του σωματείου  εργαζομένων   στον Βαραβαρέσσο   και  αντιπρόεδρος  του   Εργατικού  Κέντρου.

Μάντσιος  Νίκος

40  ετών ,  ελεύθερος  επαγγελματίας.  Συμμετέχει  δραστήρια  στο κίνημα  των εβε.

Σοφρόνωφ – Ταμπάκη  Ιωάννα

63 ετών. Συνταξιούχος  εκπαιδευτικός . Υπήρξε δημοτικός  σύμβουλος , επικεφαλής  της παράταξης  της  Λαϊκής Συσπείρωσης  στο  Δήμο Βέροιας και   συνδικαλίστρια  μέχρι  τη συνταξιοδότησή της  στο χώρο  της  δημόσιας  εκπαίδευσης .Είναι μέλος στο ΔΣ  του  συλλόγου  πολιτικών συνταξιούχων Ν. Ημαθίας Εκλέχτηκε  βουλευτής  Ημαθίας με το  ΚΚΕ   στις εκλογές  του  Μάη  το  2012.

Τσαναξίδης  Γιάννης

57  ετών  οικονομόλογος , μέλος  του  δημοτικού  συμβουλίου  Βέροιας  εκλεγμένος με τη  Λαϊκή  Συσπείρωση  από  τις  εκλογές  του  2019. Είναι  γραμματέας  του μορφωτικού  συλλόγου  « Η Καλλιθέα». Δραστηριοποιείται  συνδικαλιστικά  στην ένωση ελευθέρων επαγγελματιών -φοροτεχνικών  Ημαθίας.

Τσιουλάκος  Τάκης

59  ετών, βιοπαλαιστής  αγρότης. Πρόεδρος  του  Αγροτικού   Συλλόγου  «Μαρίνος  Αντύπας» .

Για να κλείσει την εκδήλωση λέγοντας:

Σας καλούμε να κάνετε  το αποφασιστικό βήμα.

Μπροστά και στις εκλογές η δύναμη που θα πάρει το ΚΚΕ μπορεί να ενισχύσει τον λαό πολλαπλά, γιατί  δεν είναι συγκυριακή, δεν αλλάζει μετερίζι, παραμένει σταθερή, με σκοπό να δυναμώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι διεκδικήσεις τους!!!

Καλή δύναμη σε όλους και όλες

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας