Πολιτισμός

Οι Φωτογραφικές Ομάδες “Απελλής” και “Αντίθεσις” εγκαινίασαν την κοινή τους έκθεση στην Έδεσσα

Τα εγκαίνια του δεύτερου μέρους της κοινής τους έκθεσης, των Φωτογραφικών Ομάδων «Απελλής» και «Αντίθεσις», πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, αυτήν τη φορά στην Έδεσσα.

Μας στάλθηκε φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει πόσο τέτοιες συνεργασίες ευδοκιμούν.

Όταν  τα πρώτα εγκαίνια της κοινής τους έκθεσης είχαν γίνει εδώ στη Βέροια, στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, είχαμε γράψει γι’ αυτήν τη συνεργασία:

“Στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα η κοινή έκθεση των Ομάδων Βέροιας και Έδεσσας “Αντίθεσις” και “Απελλής”.

Και μόνο η ιδέα της συνύπαρξης και της συνέκθεσης αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός που αναπτύσσει δεσμούς, αλληλεπιδράσεις και γόνιμες προσδοκίες και για περαιτέρω επικοινωνία των δύο πόλεων μέσα από την Φωτογραφική Τέχνη.

Οι καλλιτέχνες φωτογράφοι και των δύο πόλεων έδωσαν για ακόμη μία φορά τη φύση, τον άνθρωπο και τα δημιουργήματά του, αλλά και η τεχνική της φωτογραφίας προχωρά και η οπτική της Τέχνης της διευρύνεται όλο και περισσότερο.

Αλλού οι  μαυρόασπρες κυριαρχούν, πάντα ατμοσφαιρικές, ακόμη κι αν η θεματολογία τους πατά γερά στη γη, αλλού το χρώμα  τονίζει συναισθηματικά ή υποβλητικά τα θέματα κι αλλού το παιχνίδι των αντιθέσεων αιχμαλωτίζει το μάτι και μάλιστα δρα πολλές φορές κατά ζεύγη, περνώντας μέσα από την αντίθεση ένα συγκεκριμένο μήνυμα.”

Ευχόμαστε πάντα τέτοιες γόνιμες και ευτυχείς καλλιτεχνικές συναντήσεις.

far

……………..

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο