Βέροια Παιδεία

Εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας

Εκπαίδευση στην Βασική Υποστήριξη Ζωής και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού

με πιστοποίηση από το European Resuscitation Council (ERC), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας.

Τριάντα δύο (32) συμπολίτες μας, ανάμεσά τους και τέσσερις κυρίες του ΕΟΔΥ Ημαθίας, εκπαιδεύτηκαν από εθελοντές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) και της ομάδας Α’ βοηθειών του Εργαστηριακού Κέντρου. Είναι η τέταρτη εκπαίδευση που οργανώνει το ΕΚ στο 2023 και ήδη είναι προγραμματισμένη η επόμενη στην Βεργίνα στις 18/2/2023.

Οι εκπαιδεύσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο του ανοιχτού σχολείου και σε σχέδιο δράσης του ΕΚ για εξωστρέφεια και καλές πρακτικές. Πέρα από το αντικείμενό της η εκπαίδευση αυτή είναι ένα μάθημα για όλους μας στο να προσφέρουμε και να νοιαζόμαστε. Ένα μάθημα που μας διαμορφώνει ως υγιείς, υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές της ΕΕΕΠΦ Ζήση, Εύη, Αναστασία, Σοφία, και του ΕΚ Γεωργία, Ανιγκέλα, Δημήτρη, Μαρία και συγχαρητήρια στους δόκιμους εκπαιδευτές Ανιγκέλα και Δημήτρη που σήμερα ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, κατέκτησαν τον τίτλο Full Instructor (FI) του ERC και είναι πλέον επίσημα εκπαιδευτές.

banner-article

Ροη ειδήσεων