Βέροια Βιβλίο Εκδηλώσεις

Παρουσίαση βιβλίου: Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου “Οι μπρούτζινοι κύβοι” | Βέροια, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

“ΟΙ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΟΙ ΚΥΒΟΙ” το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου,

θα παρουσιαστεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, θα χαρούμε να σας δούμε στην  παρουσίαση του βιβλίου “ΟΙ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΟΙ ΚΥΒΟΙ” της ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΕΤΣΑ (Φιλόλογος),

ΝΙΚΟΣ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Καθηγητής Θεολογίας) και

ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΥ (Φιλόλογος).

Με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Ηλιοτρόπιο

Πρόκειται για την ιστορία του Ασσέρ Δανιέλ, ενός απ’ τα εβραιόπουλα που τα ονόματά τους χαράχτηκαν στους λίθους της μνήμης, τους έξι μπρούτζινους κύβους που τοποθετήθηκαν μπροστά στο παλιό σχολείο της Βέροιας. Ή, ίσως πάλι να είναι η ιστορία ενός άλλου Ασσέρ, κάποιου Γιοζέφ ή ενός Δαβίκου, ή κι όλων εκείνων των παιδιών που ταξίδεψαν με κάποιο από τα τρένα του θανάτου. Τι χρησιμεύουν άλλωστε τα ονόματα, εκτός από το να κρατούνε ζωντανή τη μνήμη;

Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας, όπου και κατοικεί ως σήμερα με την οικογένειά της. Εργάζεται ως παιδαγωγός προσχολικής αγωγής σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Δ. Βέροιας και γράφει βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της Δημιουργικής Γραφής. Έργα της για παιδιά αλλά και για ενήλικες έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας