Κόσμος

ΗΠΑ: «Θέλω να της βάλω φωτιά, να την δω να πεθαίνει» είχε πει ο 6χρονος πριν πυροβολήσει τη δασκάλα του

Η 25χρονη Ζουέρνερ πυροβολήθηκε ενώ δίδασκε στην τάξη της πρώτης Δημοτικού. Τότε ήταν που έβγαλε τους μαθητές της έξω από την τάξη πριν καταρρεύσει από το χτύπημα και χρειαστεί να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Θέλω να της βάλω φωτιά και να την δω να πεθαίνει»: Αυτά ήταν τα λόγια που είχε πει σε έναν άλλο εκπαιδευτικό του σχολείου ο 6χρονος που πυροβόλησε την δασκάλα του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις αρχές του Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Post.

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου ο μικρός μαθητής της πρώτης Δημοτικού πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά την 25χρονη δασκάλα του  Άμπιγκεϊλ Ζουέρνερ την ώρα που βρίσκονταν όλοι μαζί στην τάξη του Δημοτικού Σχολείου «Ρίτσνεκ».

Έπειτα από συζήτηση μεταξύ τους, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, το αγόρι των 6 ετών έβγαλε από την τσάντα του πιστόλι Taurus, διαμετρήματος 9 χιλιοστών, και το έστρεψε πάνω της.

Η δασκάλα πήρε αμυντική στάση, εκτείνοντας το χέρι της. Το παιδί πυροβόλησε μια φορά και η σφαίρα διαπέρασε το χέρι της δασκάλας και τη χτύπησε στον κορμό. Ο τραυματισμός που υπέστη ήταν πολύ σοβαρός και χρειάστηκε να νοσηλευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αμερικανικές Αρχές εξήραν την αυτοθυσία της 25χρονης που προτού καταρρεύσει εκείνη προσπάθησε να προστατέψει τους μαθητές της απονέμοντάς της τον τίτλο της «ηρωίδας».

Η 25χρονη είχε εκφράσει στη διεύθυνση της σχολικής μονάδας πολλές φορές την ανησυχία της για την επιθετική συμπεριφορά του παιδιού, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα έφτανε στον σημείο να αποπειραθεί να την σκοτώσει.

Ο μικρός φαίνεται να βρήκε το πιστόλι που χρησιμοποίησε από την μητέρα του, το οποίο ήταν νόμιμα αγορασμένο.

Το παιδί, που ήταν γνωστό για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, καθώς συχνά πετούσε καρέκλες και άλλα αντικείμενα στην τάξη, έγραψε κάποτε ένα σημείωμα στη δασκάλα στο οποίο της έλεγε ότι τη μισούσε. Ήθελε να της βάλει φωτιά για να τη σκοτώσει, αποκάλυψε η ένωση δασκάλων.

Τα κρούσματα ένοπλης βίας σε σχολεία αποτελούν μάστιγα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Μάιο, ένας έφηβος σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας.

Alfavita