Αγροτικά Εργασιακά Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Στεκόμαστε στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες τους!

Το μέλλον της ζωής μας , της ζωής των οικογενειών μας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση, υπόθεση του αγώνα μας. Αυτή είναι μόνη επιλογή.

Στους αγώνες σας θα σταθούμε  στο πλάι σας όπως πάντα.

  • Δίπλα στην αγροτιά που δεν το βάζει κάτω, που με περηφάνια συνεχίζει να παλεύει, να διεκδικεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.
  • Την πολιτική τσακίζει τους μισθούς, το εισόδημα, τα δικαιώματά μας. Που φέρνει την φτώχεια και την εξαθλίωση σε χιλιάδες αγρότες κι εργαζόμενους.
  • Αυτή η πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, πριν από όλες τις προηγούμενες ανεξαρτήτως κόμματος και “χρώματος” “πηγαίνοντας σόι το βασίλειο” της βαρβαρότητας που ζούμε καθημερινά.
  • Που έχει ως μοναδικό στόχο το πώς θα αυξάνονται τα αμύθητα πλούτη των μονοπωλίων μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

Είναι κοινή μας απαίτηση να προστατευτεί εδώ και τώρα η ζωή μας για να μπορούμε σήμερα να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των οικογενειών .

Αυτή η απαίτηση σημαίνει οι βιοπαλαιστές αγρότες  να έχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για να μείνουν στα χωράφια και να μπορούν να καλλιεργούν, να διασφαλίζουν το εισόδημά τους . Για μπορούμε να τραφούμε όλοι με φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.

Αυτή η απαίτηση σημαίνει για εμάς τους εργαζόμενους ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, με σύγχρονα δικαιώματα που να καλύπτουν σε κάθε περίπτωση το κόστος διαβίωσης.

Είναι κοινό επίσης το αίτημα και η λογική μας που λέει πως η ζωή μας το 2023 πρέπει να είναι προστατευμένη από αναποδιές, καταστροφές.

  • Όταν χάνει την δουλειά του επειδή τον απολύουν και τον πετούν στον δρόμο.
  • Όταν καταστρέφεται η παραγωγή του από κάθε λογής φυσικά φαινόμενα που η επιστήμη πια έχει εξηγήσει και προβλέψει.
  • Όλα αυτά ούτε δική μας υπαιτιότητα είναι, ούτε “ακραίες” καταστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα όταν μας κλέβουν το καρβέλι. Η διέξοδος βρίσκεται λοιπόν στον δρόμο του αγώνα. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η εικόνα των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος. Με την δύναμη του κοινού, συλλογικού, οργανωμένου και συντονισμένου αγώνα όλου του λαού. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο.

Φωτογραφία αρχείου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας