Βέροια Ελλάδα

Βέροια: Στις φυλακές η φερόμενη ως παιδοκτόνος

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 29χρονη μητέρα που φέρεται πως έριξε την 11μηνη κόρη της στα νερά του Αλιάκμονα παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Μετά από περίπου τρίωρη απολογία η 29χρονη φερόμενη παιδοκτόνος ενός 11μηνου κοριτσιού που πέθανε στις 31 Δεκέμβρη μετά από πτώση στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η μητέρα, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί πάνω από 10 φορές σε κλινικές αλλά είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή το τελευταίο διάστημα, επέμεινε στον ισχυρισμό πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το παιδί της που θα γιόρταζε σήμερα τα πρώτα του γενέθλια.

Ισχυρίστηκε ότι το βρέφος διέφυγε της προσοχής της, μπουσούλησε και έπεσε στο νερό χωρίς να το προσέξει.

Δεν έπεισε ωστόσο ανακριτή και εισαγγελέα του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας που διέταξαν ομόφωνα να οδηγηθεί άμεσα στις φυλακές.

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους ο Αντώνης Μπιδέρης, που είναι ο δικηγόρος της 29χρονης, τόνισε πως η πελάτισσά του εμμένει στην αρχική της θέση. Ότι δηλαδή αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πως μετανιώνει επειδή άφησε αβοήθητο το βρέφος όταν αντιλήφθηκε ότι βρίσκεται στα νερά του Αλιάκμονα.

banner-article

Ροη ειδήσεων