Βέροια Θεάματα Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια / Καλωσορίζοντας το 2023 με συναυλία στην Πλατεία

Γεμάτη η Πλατεία της Ελιάς από κόσμο χθες, περιμένοντας τον ερχομό του 2023 με συναυλία στη στολισμένη χριστουγεννιάτικα Πλατεία.

Τέσσερις καλλιτέχνες, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο γνωστός ανά την Ελλάδα με το χαριτωμένο ο “Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ”, μετέφεραν τους ροκ ήχους μιας εποχής στην οποία πρωταγωνιστούσαν, ενώνοντας τη νέα γενιά με την παλιότερη μέσα από τη μουσική.

Αυτό αποδείχτηκε απότον τρόπο που επικοινωνούσαν με το κοινό τους, το οποίο, αν και νεανικό στο μεγαλύτερο μέρος του, ήξερα τα τραγούδια αυτών των 70άρηδων και 65 άρηδων, και τα τραγουδούσε με πάθος. Γέφυρα ηλικιών οι καλλιτέχνες!

Στη σκηνή λίγο πριν από τον ερχομό του 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ευχήθηκαν για μια καινούρια χρονιά, με λιγότερο οικονομικό και ψυχικό κόστος από την προηγούμενη, εκφράζοντας τις ελπίδες όλων μας. Φιλοξενούμενος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, που ένωσε τις ευχές του με τις δικές τους.

Παράλληλα τίμησαν στον τόπο του τον Ημαθιώτη Νίκο Ζιώγαλα για την μέχρι τώρα προφορά του στη μουσική.

Με τη Μάγδα Πένσου να συνδέει το χθες με το σήμερα, το 2022 με το 2023 επί σκηνής, και τραγουδώντας όλοι μαζί το “Πάει ο παλιός ο χρόνος”, οι Βεροιώτες υποδέχθηκαν τον καινούριο χρόνο, ενώ τα πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό.

Η βραδιά συνεχίστηκε στους ήχους της ροκ με τους νέους αλλά και πολλούς μεγαλύτερους να λικνίζονται στους ρυθμούς της.

Πρώτο τραγούδι της καινούριας χρονιάς η “Βασιλική” του Ζιώγαλα, εμβληματικό για τον καλλιτέχνη, παραδοσιακό και πολύ αγαπητό σ’ όλους, που  όλοι το τραγούδησαν μαζί του.

Φεύγοντας από την Πλατεία εκείνο που έμενε ήταν οι ήχοι που έσβηναν αργά και η αίσθηση της ελπίδας, που αντανακλούσαν όλα τα πρόσωπα. Ελπίδας πως η νέα  χρονιά κάτι καλύτερο θα φέρει…

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας