Ελλάδα Κόσμος

Ένας Έλληνας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι

Τον θάνατο ενός Έλληνα πολίτη και τον τραυματισμό ακόμη 24, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και 24 τραυματίες σημειώθηκε στη Ρουμανία με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 47 Έλληνες πολίτες. Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι μεταξύ των τραυματιών οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών επίσης, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ βρίσκονται δύο παιδιά.

Ακόμη δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη. Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, από το δυστύχημα στο Βουκουρέστι, έχει χάσει τη ζωή του ένας επιβάτης και έχουν τραυματιστεί 24 άτομα εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Τονίζει ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση. Επίσης, αναφέρει ότι τα τηλέφωνα για κάθε πληροφορία είναι τα εξής: 2103681730 και 210 368 1350.

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με το δυστύχημα λεωφορείου στο Βουκουρέστι που μετέφερε Έλληνες πολίτες από την Ελλάδα στη Ρουμανία (23.12.2022)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης
Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με το δυστύχημα λεωφορείου στο Βουκουρέστι που μετέφερε Έλληνες πολίτες από την Ελλάδα στη Ρουμανία (23.12.2022)

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια  και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:

210 368 1730
210 368 1350.

Ταξιδιώτες από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Όπως έγινε γνωστό, το τουριστικό λεωφορείο είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης από το Βόλο. Εκεί επιβιβάστηκαν έξι άτομα, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Λάρισα, όπου παρέλαβε 24 άτομα, εκ των οποίων οι 22 πελάτες και οι δύο εργαζόμενοι στο τουριστικό γραφείο που οργάνωσε το ταξίδι. Από τη Θεσσαλονίκη παρέλαβε 17 άτομα. Μαζί με τον οδηγό, οι επιβαίνοντες ήταν 48.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν να περάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Το τουριστικό γραφείο ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Ρουμανίας, ώστε να συγκεντρώσει πληροφορίες και να ενημερώσει τους συγγενείς των επιβατών.

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τους συγγενείς των τραυματιών

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει επικοινωνήσει με την πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, για να της ζητήσει η ελληνική πρεσβεία να συνδράμει τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο, « και να παραμείνει στο πλευρό των Ελλήνων τραυματιών και των οικείων τους για όσο διάστημα αυτό απαιτηθεί», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας «επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών, όπου τους μετέφερε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και τη διαβεβαίωσή του πως η ελληνική πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο. Επανέλαβε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωής Έλληνα πολίτη».

Επιπλέον, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μπογντάν Αουρέσκου, «προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση των ρουμανικών αρχών και την άριστη συνεργασία που έχουν με την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης».

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, δέκα άτομα που μεταφέρθηκαν στο τμήμα επείγοντων περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βουκουρεστίου έχουν τις αισθήσεις τους.

«Οι 10 ασθενείς έχουν τις αισθήσεις τους και είναι συνεργάσιμοι. Οι δύο από αυτούς θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα νευροχειρουργικής και ο ένας στην πτέρυγα θωρακοχειρουργικής», ανέφεραν στο πρκατορείο Agerpres.

Παράλληλα, ορισμένοι από τους επιβαίνοντες λαμβάνουν τις πρώτες και την απαραίτητη φροντίδα στη Μονάδα Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Οbservator Antena 1, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας έχει ανακοινώσει ότι δύο άτομα βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας εκ των οποίων σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

«Και οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας μάλιστα σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Digi 24.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα με τις αρχές να εξετάζουν αν το λεωφορείο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Οι διασώστες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα παράθυρα για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία. Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά.

Οι αρχές της Ρουμανίας έχουν επικοινωνήσει με την Ελληνική Πρεσβεία και στα νοσοκομεία βρίσκονται ήδη Έλληνες μεταφραστές.

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας