Πολιτική

Το ΜέΡΑ25 καταψηφίζει και δεν νομιμοποιεί τον επιδοματικό λαϊκισμό

Το ΜέΡΑ25 καταψηφίζει και δεν νομιμοποιεί τον επιδοματικό λαϊκισμό των μνημονιακών Κυβερνήσεων που φτωχοποιούν και εμπαίζουν τις λαϊκές τάξεις

Το ΜέΡΑ25 καταψηφίζει και δεν νομιμοποιεί τον επιδοματικό λαϊκισμό της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με το food pass κι άλλα τέτοια δήθεν μέτρα ανακούφισης, που εντάσσονται στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών οι οποίες την ώρα που φτωχοποιούν διαχρονικά την κοινωνία, εμπαίζουν κιόλας τα φτωχότερα, λαϊκά στρώματα. Πρόκειται για μία πάγια τακτική των μνημονιακών Κυβερνήσεων, την οποία όλα τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) κατήγγειλαν στην αντιπολίτευση και εφάρμοσαν στην διακυβέρνηση.

Το food pass της Μητσοτάκης Α.Ε. αντί να χτυπάει, ενισχύει την αισχροκέρδεια της Ολιγαρχίας. Από τη μία αφήνει ανέγγιχτο το μεγάλο ποσοστό των υπερκερδών των ολιγαρχών που ελέγχουν να διυλιστήρια, επιβάλλοντας τους έναν συμβολικό φόρο με τον οποίο ενισχύει τα υπερκέρδη του ολιγαρχικού καρτέλ των σουπερμάρκετ, υπό τη μορφή ενός εξευτελιστικού δελτίου τροφίμων στους φτωχότερους συμπολίτες μας που πάλι θα καταλήξει στις τσέπες του καρτέλ, το οποίο αποθρασυμένο έχει αρχίσει νέα έξαλλη κούρσα ανόδου των τιμών στα βασικά αγαθά.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει στα σουπερμάρκετ την ίδια χυδαία πολιτική που εφαρμόζει στην ηλεκτρική ενέργεια: αφήνει ανεξέλεγκτες τις τιμές και επιδοτεί τα κέρδη των ολιγαρχών της ενέργειας μέσω της κατανάλωσης.

Αυτό ακριβώς κάνει και με το καρτέλ των σουπερμάρκετ: αφήνει το καρτέλ ασύδοτο και ανεξέλεγκτο όσον αφορά τις τιμές, και επιδοτεί με € 650 εκ. την κερδοφορία τους με όχημα τους καταναλωτές και την δήθεν «χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών λόγω σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή» – όπως τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της τροπολογίας.

Οι δε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που απαιτούνται για τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα διαλειτουργικότητας, ουσιαστικά φωτογραφίζουν τα μεγάλα σουπερμάρκετ – που διαθέτουν ήδη την υποδομή και έχουν ειδικές, customized συμφωνίες με τις τράπεζες για τα κόστη προμηθειών πάνω στις ψηφιακές συναλλαγές, ενώ λειτουργεί περιοριστικά για τους μικρούς – έχουν το θράσος να μιλούν ακόμα και για λαϊκές αγορές.

Όλο, σχεδόν, το ποσό δηλαδή, θα κατευθυνθεί στα ταμεία του καρτέλ των σουπερμάρκετ.

Αν ήθελε πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης να βοηθήσει την κοινωνία να ανασάνει και να τα βγάλει πέρα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τον καλούμε να θεσπίσει εδώ και τώρα έναν μόνιμο μηχανισμό για την αύξηση του κατώτατου μισθού, των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων μέσα από μία Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή και όχι να θέτει τους πολίτες πρώτα σε καθεστώς οικονομικής δυσπραγίας και έπειτα ομηρίας, στηρίζοντας τους δήθεν με φιλοδωρήματα που θα καταλήξουν πάλι στην τσέπη της ολιγαρχίας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας