Βέροια Κοινωνική ζωή

Προγράμματα κοινωνικοποίησης / Ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων για τη ΜΑμΑ

Γλυκές συνταγές με τον chef Ανδρέα Λαγό!

Την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου μέσω του προγράμματος κοινωνικοποίησης/ κοινωνικών σχέσεων, η Μ.Α.μ.Α για ακόμα μία φορά είχε μια εκπληκτική συνεργασία με τον καταξιωμένο chef κο. Ανδρέα Λαγό.Σε συνεργασία με την κα. Κόγια Μαρία οι έφηβοι του ΚΔΑΠ μαγείρεψαν γλυκές νοστιμιές αυτήν τη φορά! Μέσα σε ένα κλίμα γιορτής, χαράς και αγάπης τα παιδιά με την καθοδήγηση του κυρίου Λαγού και τη βοήθεια της κυρίας Κόγια, έφτιαξαν τις συνταγές που μοιράστηκε μαζί μας ο chef.Η χαρά των παιδιών δεν μπορεί να περιγράφει με λόγια! Το αποτέλεσμα δεν μπορούσε παρά να είναι εκπληκτικό, πεντανόστιμο και λαχταριστό, καθώς το κύριο συστατικό ήταν η αγάπη! Από όλους τους συμμετέχοντες στην ομάδα μαγειρικής ένα μεγάλο ευχαριστώ στον chef Ανδρέα Λαγό καθώς και στην κυρία Κόγια Μαρία για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας!

Επιχείρηση τζιντζερόσπιτα!!!

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου μία ομάδα των μικρών μας παιδιών επισκέφτηκε το εργαστήρι της κυρίας Κόγια Μαρίας για να φτιάξουν τζιντζερόσπιτα.

Σε ένα ζεστό κλίμα φιλοξενίας, αγάπης, χαρούμενης διάθεσης μικροί και μεγάλοι μπήκαμε στους γλυκούς ρυθμούς των Χριστουγέννων! Ο πάγκος εργασίας ήταν γεμάτος λιχουδιές και τα παιδιά με την καθοδήγηση και τη βοήθεια της κυρίας Κόγια και της κυρίας Μαρίας κατασκεύασαν το δικό τους γλυκό χριστουγεννιάτικο σπιτάκι τοποθετώντας πάνω κάθε λογής ζαχαρωτό!!!  

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Κόγια για τη ζεστή φιλοξενία, την ανιδιοτελή προσφορά της προς τα παιδιά μας και τα γλυκά κεράσματα!!!

Επίσκεψη στην Ευχούπολη

Σε συνέχεια των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του ΚΔΑΠ ΑμεΑ  Μ.Α.μ.Α, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου τα παιδιά μας με τη συνοδεία εκπαιδευτών βρέθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ευχούπολης.

Ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι με Αη Βασίληδες, ξωτικά, φώτα και πολλά πολλά παιχνίδια καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους για να διασκεδάσουν με την ψυχή τους!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κο. Σιδέρη Κωνσταντίνο για την δωρεάν ψυχαγωγία των παιδιών με την προσφορά καρτών. Βόλτα με το τρενάκι και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  το πρωί, η ομάδα των μικρών μας παιδιών βγήκε βόλτα στη στολισμένη πόλη μας, κάνανε βόλτα με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι και κατέληξαν για χυμό σε cafe της πόλης, συνοδεία εκπαιδευτών.

Το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα των εφήβων της Μ.Α.μ.Α πήγε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπου και παρακολούθησε την παράσταση «Ο μολυβένιος στρατιώτης», έργο εμπνευσμένο από την κλασική ιστορία του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν. Διαφόρων λογιών παιχνίδια, μπαλαρίνες, στρατιωτάκια, μουσικά κουτιά, αγγελάκια αλλά και καταχθόνιοι αρουραίοι πέρασαν μπροστά από τα μάτια των παιδιών! Τα λόγια συνδυάστηκαν με υπέροχες μουσικές και όλοι φύγαμε ενθουσιασμένοι!   

Ο στόχος του συλλόγου μας είναι και η κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού,μέσα από ποιοτικές  δράσεις.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του συλλόγου μας.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων