Ελλάδα

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για την αποστολή S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει το σύστημα S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία μ’ αντάλλαγμα σύστημα Patriot, κάνοντας λόγο όχι για αγορά, αλλά για εγκατάσταση, που σημαίνει ότι το Patriot θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών

Σε δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου, για αποστολή των S-300 στην Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ τους αντικαταστήσουν με Patriot, αναφέρονται μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραδώσει στην Ουκρανία τα πυραυλικά συστήματα S-300  που βρίσκονται στο ελληνικό νησί Κρήτη, εάν οι ΗΠΑ στείλουν σε αντάλλαγμα συστήματα πυραυλικής άμυνας Patriot, γράφουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα είπε:  «Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν σύστημα Patriot στο νησί [στην Κρήτη], τότε αφού ενσωματωθεί στο εθνικό σύστημα αεράμυνας, οι S-300 μπορούν ν’ αφαιρεθούν… Η ίδια διαδικασία ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο ρωσικό σύστημα αεράμυνας που θα ήθελαν (οι ΗΠΑ) να στείλουν στην Ουκρανία».

Είναι έτοιμη η κυβέρνηση

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει το σύστημα S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία μ’ αντάλλαγμα σύστημα Patriot, κάνοντας λόγο όχι για αγορά, αλλά για εγκατάσταση, που σημαίνει ότι το Patriot θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών.

Αυτή η παραδοχή έγινε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης συγκέντρωσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και εκεί του ετέθη το ερώτημα για τον ρόλο των S-300 στην Κρήτη και στην ελληνική αντιαεροπορική άμυνα, επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο tass.ru, επικαλούμενο την ελληνική ιστοσελίδα pronews.gr.

«Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν σύστημα Patriot στο νησί, τότε αφού ενσωματωθεί στο εθνικό σύστημα αεράμυνας, οι S-300 μπορούν ν’ αφαιρεθούν», απάντησε ο υπουργός.

Πλήγμα στην ελληνική αεράμυνα

«Η ίδια διαδικασία ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο ρωσικό σύστημα αεράμυνας που θα ήθελαν (οι ΗΠΑ) να στείλουν στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

in.gr

Ροη ειδήσεων