Εκδηλώσεις Ελλάδα

Συναυλία ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας / Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ κατακλύζεται καθημερινά από μηνύματα καταναλωτών που είτε καταγγέλλουν αθέμιτες πρακτικές προμηθευτών, είτε διαμαρτύρονται για τον εφιάλτη της ακρίβειας, είτε μας μεταφέρουν την απόγνωσή τους για την τρέχουσα κατάσταση. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι πλειστηριασμοί κατοικιών είναι, πλέον, καθημερινό φαινόμενο, αφού οι τράπεζες και τα funds που απέκτησαν τα δάνεια, επιταχύνουν τις αναγκαστικές διαδικασίες για την είσπραξη απαιτήσεών τους από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

Η αύξηση των κατασχέσεων σε ακίνητα αλλά και των κατασχετηρίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, ενώ ο καταναλωτής αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Από την άλλη, τα funds αρνούνται κάθε προσπάθεια  του δανειολήπτη να ρυθμίσει την οφειλή του σε βάθος χρόνου, αφού ο σκοπός τους είναι να αποκομίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα οφέλη σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως ήδη η ΕΕΚΕ έχει διαπιστώσει, γεννιέται ο νέος υπερχρεωμένος Έλληνας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με δεκάδες οφειλές τις οποίες πλέον δεν μπορεί να καλύψει, χωρίς επαρκές προστατευτικό πλαίσιο (όπως ήταν ο «Νόμος Κατσέλη»), αφού ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι προσανατολισμένος στην ικανοποίηση των πιστωτών ενώ και η πλατφόρμα του «εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών», κρίνεται αποτυχημένη.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοβουλίες όπως του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, που διοργανώνει συναυλία διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς και ώρα 20.00, ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, αποτελεί θετικό δείγμα κοινωνικής αντίδρασης και πρέπει να έχει τη στήριξη όλου του καταναλωτικού κινήματος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας