Αθλητικά Βέροια Ελλάδα Κοινωνία Ρεπορτάζ

Βέροια: Δυναμική η παρουσία των δρομέων του Αθλητικού Συλλόγου Τυφλών «ΉΦΑΙΣΤΟΣ» στον 9ο Φιλίππειο Δρόμο 2022

Γενικότερα, ο Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ είναι μια μεγάλη οικογένεια που προσπαθεί να δείξει σε όλους πως ο αθλητισμός αποτελεί την διέξοδο και την ευκαιρία να αναδείξει ο καθένας τα ξεχωριστά του θετικά χαρακτηριστικά…

Δυναμική παρουσία των δρομέων με οπτική αναπηρία του Αθλητικού Συλλόγου Τυφλών «ΉΦΑΙΣΤΟΣ» στον αγώνα των 5χλμ του 9ου Φιλίππειου Δρόμου, χθες βράδυ στην Βέροια.

Οι Σεβαστός Κουμτζής με guide runner την Μαριαλένα Μπαρούτη, Σωτήρης Κουμτζής με guide runner τον Χρήστο Κουμτζή και Ηλίας Τζήμκας με guide runner τον Ιωάννη Νικολαΐδη, έδωσαν το δικό τους μοναδικό στίγμα στην διοργάνωση φέρνοντας τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρίες στην μεγάλη αυτή «γιορτή» του δρομικού κινήματος που διοργανώθηκε στην Βέροια και παράλληλα συστήνοντας τον παραολυμπιακό αθλητισμό στο κοινό και τους δρομείς της πόλης.

Για την ιστορία, ο Αθλητικός Σύλλογος Τυφλών «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» ιδρύθηκε το 2001 στην Θεσσαλονίκη από άτομα με προβλήματα όρασης και μη με κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσά τους την αγάπη για τον αθλητισμό σε όλες του τις μορφές και δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα του αθλητισμού και πολιτισμού των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Σκοπός του συλλόγου είναι να δώσει την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και άλλες αναπηρίες να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα, με στόχο αφενός την απόκτηση μιας καλής φυσικής κατάστασης και αφετέρου με την δυνατότητα να φτάσουν έως και τον πρωταθλητισμό ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες.

Γενικότερα, ο Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ είναι μια μεγάλη οικογένεια που προσπαθεί να δείξει σε όλους πως ο αθλητισμός αποτελεί την διέξοδο και την ευκαιρία να αναδείξει ο καθένας τα ξεχωριστά του θετικά χαρακτηριστικά.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

Σημείωση Φαρέτρας: Για τον 9ο Φιλίππειο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας