Ελλάδα Κόσμος

Προφυλακιστέα η Καϊλή / Kατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά

Στην ανακοίνωση του  Γραφείου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα του Βελγίου αναφέρεται ότι από την Παρασκευή έχουν προσαχθεί συνολικά έξι άτομα. Πρόκειται για έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες για τα αδικήματα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», της «διαφθοράς» και του «ξεπλύματος χρήματος». Η έρευνα αφορά περιπτώσεις δωροδοκίας από αξιωματούχους του Κατάρ, είτε με την προσφορά χρημάτων είτε με την διάθεση ακριβών δώρων, με στόχο την άσκηση επιρροής σε πρόσωπα με σημαίνουσα θέση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα, τα τέσσερα από τα παραπάνω πρόσωπα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών. Δύο αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους. Δεν διευκρινίζεται αν αυτό έγινε με περιοριστικούς όρους ή όχι.

Σημειώνεται επίσης ότι οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο και στο σπίτι δεύτερου ευρωβουλευτή το Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες των Le Soir και Knack, που επιβεβαιώνονται και από πηγές από την L’Echo, πρόκειται για τον Marc Tarabella, από το σπίτι του οποίου κατασχέθηκε εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος και θα εξεταστεί. Ο ευρωβουλευτής δεν συνελήφθη.

imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων