Μουσική Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

Ξεκίνησε το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

Πρώτη μέρα σήμερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας, 9-11 Δεκεμβρίου, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια διάρκειας ως θεσμός. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται κι αυτήν τη φορά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ρεσιτάλ για δύο κιθάρες, ρεσιτάλ νέων βραβευμένων σολίστ, διαγωνισμό ντουέτου κιθάρας καθώς και master classes που θα απευθύνονται τόσο σε ντουέτα, όσο και σε σολίστ κιθάρας.

Κορωνίδες του φεστιβάλ θα είναι ο τελικός κύκλος του Διαγωνισμού Ντουέτου Κιθάρας, που θα λάβει τη μορφή βραδινής συναυλίας ανοιχτής στο κοινό, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, καθώς και η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση επτά νέων έργων για δύο κιθάρες – που βραβεύθηκαν στο Διαγωνισμό Σύνθεσης για δύο Κιθάρες των ΔΦΚΒ 2019-2020 – μέσω της ηχογράφησής τους σε CD, της έκδοσής τους σε δύο τεύχη από τον Καναδικό Εκδοτικό Οίκο “Les Productions d’OZ” και τέλος της ζωντανής τους εκτέλεσης στο πλαίσιο των ρεσιτάλ των φετινών προσκεκλημένων του φεστιβάλ.

Σήμερα το πρωί, 9 Δεκεμβρίου  πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ντουέτου κιθάρας (Προκριματικός Κύκλος), τον οποίο παρακολούθησε και το Μουσικό Σχολείο της Βέροιας.

Το βράδυ ο Γάλλος Maxime Mazuyet και ο Ιταλός Saveiro Fogliaro έδωσαν ρεσιτάλ  ως σολίστες, που ολοκληρώθηκε με το ντουέτο κιθάρας των Δημήτρη  Κουρζάκη και Άγγελου Μπότση.

 far

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας