Ελλάδα

Επεισοδιακή αστυνομική καταδίωξη με βαριά τραυματισμένο οδηγό στη Θεσσαλονίκη

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αστυνομίας και 16χρονου οδηγού έλαβε χώρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αφότου ένας ανήλικος έφυγε από βενζινάδικο στην οδό Μοναστηριού χωρίς να έχει πληρώσει για τα καύσιμα που έβαλε στο αυτοκίνητό. Αμέσως έγινε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε και τελικά εντόπισε το όχημα στη Συμμαχική Οδό.

Ύστερα από μια μακρά καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ο οδηγός του οχήματος τραυματίσθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, τη στιγμή που επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, που επικαλείται αστυνομικές πηγές. Ο οδηγός προσέκρουσε επίσης σε τοίχο μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά του περιπολικού και πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Ο ανήλικος οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και παραμένει άγνωστο που φέρει τραύματα. Η αστυνομία ανέφερε ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν πυροβολώντας το όχημα. Δεν είναι σαφές αν η απόπειρα εμβολισμού προηγήθηκε των αστυνομικών πυρών ή έγινε ως αντίδραση του οδηγού. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το ερώτημα των συνθηκών υπό τις οποίες οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και αν κάτι τέτοιο μπορούσε να είχε αποφευχθεί για την ακινητοποίηση του ανήλικου οδηγού.

Η κατάστασή του, όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Μνήμες της δολοφονίας του 19χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα, έναν χρόνο πριν, φαίνεται να θυμίζει το παραπάνω περιστατικό, λίγες μέρες πριν τη δίκη εις βάρος των επτά αστυνομικών, οι οποίοι επικαλούνται αυτοάμυνα και απόπειρα εμβολισμού του οχήματός τους, παρόλο που τα στοιχεία δείχνουν εντελώς άλλη εικόνα.

banner-article

Ροη ειδήσεων