Επιστήμη Πολιτισμός

Οι 10 καλύτερες ιδέες του Λεονάρντο ντα Βίντσι, πρόδρομοι των μετέπειτα εφευρέσεων

Μερικά από τα ελαιοτριβεία του Leonardo Da Vinci αποδειχτήκαν απαραίτητα για την παραγωγή όλης της τεχνολογίας που απολαμβάνουμε σήμερα.

δέκα, ιδέες, Λεονάρντο ντα Βίντσι,

1.Η  Ιπτάμενη Μηχανή. Μία από τις καλύτερες ιδέες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν η ιπτάμενη μηχανή. Ο Da Vinci φάνηκε να έχει εμμονή με την ιδέα ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να πετάξει και δημιούργησε δύο ιπτάμενες μηχανές. Η πρώτη ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας σχετικά με τα φτερά των νυχτερίδων , ήταν ένα είδος αεροπλάνου χωρίς κινητήρα, υποστηριζόταν μόνο από τα ρεύματα του αέρα, όμως, δεν ήταν σε θέση να πετάξει μακριά στον αέρα. Αργότερα, ο ίδιος σχεδίασε την εναέρια βίδα, που θεωρείται ο πρόδρομος του ελικοπτέρου.

2. Ποδήλατο. – Στο έργο του «Codez Atlanticus» Atlantic – -Códice, Ο Da Vinci έκανε σκίτσα με ένα και δύο τροχοφόρα οχήματα, τα οποίο θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν χειροκίνητα μέσα από μια σειρά από πετάλια, δηλαδή το ποδήλατο. Αν και η επίσημη εφεύρεση αυτού του οχήματος ανήκει στον Karl Drais.

3. Σκάφανδρο– Μια ακόμη εφεύρεση του Ντα Βίντσι που ήταν γοητευμένος από τη θάλασσα και, ως εκ τούτου δημιούργησε ένα μηχανισμό για να βουτήξει σε αυτή. Ήταν ένα σκάφανδρο, κατασκευασμένο από δέρμα, το οποίο περιελάμβανε ένα σωλήνα που τοποθετείται στο στόμα του δύτη και ανέβαινε στην επιφάνεια, έτσι ώστε να μπορεί να αναπνεύσει. Είχε σχεδιάσει επίσης πτερύγια με διαμορφωμένα πόδια πάπιας . Ακούγεται οικείο, έτσι δεν είναι;

 

δέκα, ιδέες, Λεονάρντο ντα Βίντσι,

4.Το αλεξίπτωτο – Εφαρμογή σε οποιοδήποτε από τους νόμους της Φυσικής, ο Ντα Βίντσι επινόησε ένα πρωτόγονο αλεξίπτωτο που είχε μια πυραμιδική δομή, με μια τετράγωνη βάση και ύψος επτά μέτρων.

5. Αριθμομηχανή – Ο Da Vinci σχεδίασε μια υπολογιστική μηχανή διατηρώντας μια αναλογία 10: 1.

6. Πολεμική Μηχανή – Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ένα πολυβόλο, όπως εμείς ξέρουμε σήμερα, αυτό το όπλο έριχνε βολές σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

 

δέκα, ιδέες, Λεονάρντο ντα Βίντσι,

7. ΗΘωρακισμένη δεξαμενή – Δημιουργήθηκε χάρη στη δύναμη 8 ανδρών , η θωρακισμένη δεξαμενή μοιάζει με το κέλυφος μιας χελώνας. Χτίστηκε με ξύλινες σανίδες ενισχυμένο με μεταλλικές πλάκες .

8. Αυτοκίνητο – Το πρώτο αυτοκίνητο ήταν φτιαγμένο από ξύλο και ήταν θέση να λειτουργήσει με οδοντωτούς τροχούς. Το 2004, επιστήμονες στο Μουσείο της Φλόριντα έλεγξαν το όχημα και λειτουργούσε, όπως το είχε σχεδιάσει ο ζωγράφος.

9. Παραβολικές Πυξίδες – Μια άλλη ιδέα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν το στοιχείο της πυξίδας που χρησιμοποιείται για την κατάρτιση και για τη μέτρηση αποστάσεων στους ναυτικούς χάρτες.

10. Αναδίπλωση Γέφυρας – Ένα περιστρεφόμενο πτυσσόμενο σύστημα γέφυρας λειτουργεί με μια κουλουριασμένη βάση και τροχαλίες

 

newspepper

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας