Αλεξάνδρεια

Κινηματόδρασις: Κινηματογραφικό εργαστήριο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

Για ακόμα μια χρονιά η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας πραγματοποιεί ένα κινηματογραφικό εργαστήριο σε σχολείο της πόλης μας με σκοπό την ενεργοποίηση και την εκπαίδευση μαθητών πάνω στην κινηματογραφική τέχνη.

Φέτος σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού επιλέχθηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας για την υλοποίηση του εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του κινηματογραφιστή Ηλία Φλωράκη/CineLikeLab.

Στις 5 ημέρες του εργαστηρίου μια ομάδα μαθητών του σχολείου έμαθε μέσα από βιωματικές ασκήσεις, τα βασικά βήματα δημιουργίας μιας ταινίας, κυρίως με την τεχνική του stop motion animation. Στην συνέχεια, τα παιδιά που συμμετείχαν, εργάστηκαν ομαδικά και σε διάφορα πόστα, για την δημιουργία μιας ταινίας animation, βασισμένης πάνω σε ιστορία που έγραψε μαθήτρια της Δ’ τάξης του σχολείου, σε προηγούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ θα συνεχίσει την προσπάθεια μετάδοσης της αγάπης για τον κινηματογράφο σε μικρούς και μεγάλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία το Νεανικό Πλάνο , τον υπεύθυνο του εργαστηρίου και συνεργάτη του συλλόγου μας Ηλία Φλωράκη ,την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ημαθίας ,  την διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας κα Πεϊμανίδου Ευτυχία, τους εκπαιδευτικούς για την αμέριστη βοήθεια και κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

banner-article

Ροη ειδήσεων