Ελλάδα Κοινωνία

Κ. Μακεδονία: Βαριά σκιά στη δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία

Η θητεία της προέδρου της δομής στο Κέντρο Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας ανανεώθηκε προ ολίγων ημερών με τις ευλογίες του πρωθυπουργού και χθες είδε την πόρτα της εξόδου με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν μετά τον έλεγχο από κλιμάκια της ΕΑΔ και το «ξήλωμα» του Δ.Σ. της δομής παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε μια χρονική περίοδο στην οποία κυριαρχούν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», άλλη μια υπόθεση που αφορά σε δομή έρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Πρόκειται για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη).

Συγκεκριμένα, έπειτα από αυτεπάγγελτο έλεγχο εμπειρογνωμόνων (κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ΕΑΔ), διαπιστώθηκαν σοβαρές ανεπάρκειες στη λειτουργία της δομής, αλλά και ένα δεύτερο περιστατικό θανάτου, το οποίο κράτησε κρυφό η διοίκηση της μονάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εν λόγω δομής, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας