Βιβλίο

Βιβλίο: «20 Σπουδαία Μυαλά που άλλαξαν τον Κόσμο», εκδόσεις Διόπτρα / γράφει η Ελισάβετ Τάρη

Το βιβλίο αυτό με τίτλο «20 σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο» περιέχει  τις βιογραφίες και τις ιστορίες χαρισματικών ανθρώπων οι οποίοι με τις έρευνες και τις ανακαλύψεις τους άλλαξαν για πάντα τον κόσμο μας και έκαναν τη ζωή μας καλύτερη.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν και να γνωρίσουν αυτές τις προσωπικότητες που θαυμάζουμε όλοι  και έχουν καταφέρει τόσα πολλά μετά από προσπάθεια και δύναμη στον κόσμο της Επιστήμης και όχι μόνο.

Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι,  ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο  Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Αριστοτέλης, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες, η Λίζα Μάιτνερ, η Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι, ο Άλαν Τούρινγκ, η Κάθριν Τζόνσον, η Ρόζαλιντ Έλσι Φράνκλιν, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Άντονι Γκαουντί,  ο Αρχιμήδης,  ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο  Λουί Παστέρ, ο Στίβεν Χόκινγκ,  ο Μπετόβεν, η Ελισάβετ Α΄και η Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας υπήρξαν κάποτε παιδιά με πολλές αδυναμίες, έπαιζαν και ονειροπολούσαν και στο τέλος παρά τις δυσκολίες και τις όποιες αποτυχίες τους,  κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα αξιοποιώντας τα ταλέντα και τις ικανότητές τους.

Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύ ωραίο ταξίδι στις ζωές αυτών των σπουδαίων ανθρώπων, στις ανακαλύψεις και στα επιστημονικά επιτεύγματά τους. Είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο και σίγουρα κερδίζει τους μικρούς αναγνώστες.

Όλα αυτά τα σπουδαία μυαλά τα κατάφεραν γιατί έβαλαν στόχους και δούλεψαν για να τους κατακτήσουν. Οι ιστορίες τους στέλνουν πολλά μηνύματα και κυρίως ότι δεν έπαψαν ποτέ να αξιοποιούν τις ικανότητες του νου τους. Είναι το παράδειγμά τους που θα εμπνεύσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δικές τους ικανότητες και να μην πάψουν να προσπαθούν για να πραγματοποιήσουν τα δικά τους όνειρα.

Για αυτό το σπουδαίο  βιβλίο γνώσεων συνεργάστηκαν πετυχημένοι ξένοι συγγραφείς καθώς και διάσημοι εικονογράφοι και με τη συνδρομή μιας σημαντικής βιβλιογραφίας δημιούργησαν αυτό το ωραίο αποτέλεσμα  που αξίζει να το έχουμε στη βιβλιοθήκη μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων