Ελλάδα

Πλειστηριασμοί – Άνεργη μητέρα με δύο παιδιά κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο

Έναν εφιάλτη βιώνει καθημερινά μια άνεργη μητέρα με δύο παιδιά, η οποία δεν ξέρει κυριολεκτικά τι θα της ξημερώσει. Η γυναίκα, όπως καταγγέλλει, το fund που έχει αγοράσει το «κόκκινο δάνειό» της, δεν της επιτρέπει ούτε να μείνει με μίσθωμα στο ίδιο της το σπίτι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο.

Λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση βίαιης έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού βγήκε στο προσκήνιο άλλη μια ιστορία πολίτη που έχασε το σπίτι της. Η γυναίκα κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο σε λίγες ημέρες με τα παιδιά της 10 και 14 ετών, αφού από το fund δεν της επιτρέπουν ούτε καν να πληρώνει κάποιο μίσθωμα για να παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι και να δει τι θα κάνει.

«Με πετάνε έξω, άνεργη, με δύο παιδάκια. Κυριολεκτικά είμαι σε άθλια κατάσταση. Δεν ξέρω τι να κάνω» είπε με τρεμάμενη φωνή, μιλώντας στον ΑΝΤ1.«Έρχονται τα Χριστούγεννα και δεν ξέρω πού θα μείνω. Τρέμω κι εγώ και τα παιδιά μου. Όποιος με ακούει, θέλω να με καταλάβετε, δεν είμαι καλά, χρειάζομαι βοήθεια, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω» είπε με απόγνωση η άνεργη μητέρα.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος της, Κατερίνα Φραγκάκη, το χρέος της άνεργης μητέρας είναι 54.000 ευρώ. Αφορά ένα σπίτι 70 τετραγωνικών που αγόρασε το 2006 για 210.000 χιλιάδες ευρώ, για το οποίο είχε πάρει δάνειο 60.000 ευρώ. Η κυρία Φραγκάκη ανέφερε πως επικοινώνησε με τη δικηγόρο του fund και της πρότεινε να δοθεί έστω η δυνατότητα στην μητέρα να μισθώσει το ίδιο της το σπίτι και να παραμείνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. «Όχι, θα πρέπει να φύγει μέχρι τέλος Νοεμβρίου από το ακίνητο. Εκτός αν παραιτηθείτε από την ανακοπή που καταθέσατε μετά την κατακυρωτική έκθεση, τότε θα μείνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς» της απάντησε κυνικά η εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Με ενοχλούν καθημερινά» ανέφερε η άνεργη μητέρα. «Έστειλαν τον πολιτικό μηχανικό να το εκτιμήσει και μου επέτρεψαν να μείνω μέχρι τον Νοέμβριο. Τους ζήτησα να το νοικιάσω και δεν με ακούνε. Είμαι χωρισμένη, είμαι μόνη μου, είμαι άνεργη με δύο ανήλικα παιδιά. Δεν έχω να πληρώσω ούτε την μεταφορική. Πού θα πάω; Τι θα κάνω; Η οικογένεια μου είναι στην επαρχία. Ζητάω παράταση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και αρνούνται. Πού θα πάω τα παιδιά μου;» επαναλάμβανε με την φωνή της να χρωματίζεται από την απόγνωση…

reader

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας