Κόσμος Περιβάλλον

Βραβευμένες φωτογραφίες αποκαλύπτουν την ομορφιά και τη δύναμη της φύσης

Μια φωτογραφία με «τερατώδη» κύματα να χτυπούν έναν φάρο κέρδισε τον διαγωνισμό Weather Photographer of the Year 2022 της Royal Meteorological Society.

Η φωτογραφία του Christopher Ison «Storm Eunice» που τραβήχτηκε πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο κρίθηκε ως η κορυφαία φωτογραφία ανάμεσα σε 22 υποψήφιες και ο Ison πήρε 500 λίρες (560 δολάρια).

«Όταν προβλέφθηκε η καταιγίδα και έφερε την πρώτη κόκκινη προειδοποίηση για τη νότια ακτή [της Αγγλίας], ήξερα ότι έπρεπε να βρω ένα σημείο για να την καταγράψω», αναφέρει.

Overall winner | Christopher Ison

«Έφτασα εκεί αρκετά νωρίς για να βρω πολλούς φωτογράφους ήδη μούσκεμα από τη βροχή και το θαλασσινό νερό, να στέκονται πολύ κοντά στον τοίχο του λιμανιού. Αποφάσισα να κατευθυνθώ σε ψηλό σημείο και λίγο πιο μακριά με την πλάτη μου στον καιρό. Ανταμείφθηκα με ένα σύνολο εικόνων για τις οποίες είμαι πολύ περήφανος», πρόσθεσε.

Οι κριτές σχολίασαν ότι τους άρεσε η δύναμη της φύσης στη φωτογραφία, «υπενθυμίζοντάς μας πόσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε, καθώς μεταφέρει τη δραματική κίνηση και τη δύναμη της θάλασσας μαζί με την αντίσταση που προσφέρει ένα ανθρωπογενές κτίριο».

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που ήταν υποψήφιες:

Second place. Frozen Niagra Falls | Zhenhuan Zhou
Third place. Ghost Under a Cliff. Emili Vilamala Benito
Mobile Phone Category Winner | Aung Chan Thar
Mobile Phone Category Runner Up | Vince Campbell
Public Favorite Winner | Jamie Russell
Winner of Young Weather Photographer of the Year. Eris Pil
Runner up Young Weather Photographer of the Year. Shreya Nair

Πηγή: PetaPixel

ertnews

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας