Κόσμος

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες του σεισμού στην Ιάβα, πάνω από 13.000 εκτοπισμένοι

Με δραματικό τρόπο εξελίσσεται η κατάσταση στην Ινδονησία μετά τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ στη Δυτική Ιάβα, καθώς ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 200, ενώ υπάρχουν πολλές εκατοντάδες τραυματίες.

Οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ξεπερνούν τις 13.000 και ακόμη παραμένει άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα και των αγνοουμένων.

Ομάδες διάσωσης και πολίτες στην πόλη Σιαντζούρ αναζητούν ανθρώπους θαμμένους κάτω από πλίθινα σπίτια που κατέρρευσαν. Σε πολλά σπίτια, κομμάτια σκυροδέματος και κεραμίδια έπεσαν μέσα στα υπνοδωμάτια. Πολλοί δρόμοι έκλεισαν εξαιτίας κατολισθήσεων γύρω από το Σιανγκούρ. Ανάμεσα στα δεκάδες κτίρια που υπέστησαν ζημιές ήταν ένα ισλαμικό οικοτροφείο, ένα νοσοκομείο και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις.

AP Photo/Rangga Firmansyah

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών BNPB, Αμπντούλ Μουχάρι, η έρευνα για αγνοουμένους και εγκλωβισμένους θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα.

Ο κυβερνήτης της Δυτικής Ιάβας, Ριντβάν Καμίλ, δήλωσε ότι είναι πάρα πολλά τα κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ υπάρχουν κάτοικοι «εγκλωβισμένοι σε απομονωμένα μέρη… οπότε υποθέτουμε ότι ο αριθμός των τραυματιών και των θανάτων θα αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες». Επίσης, ανακοίνωσε ότι μεγάλες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

AP Photo/Firman Taqur

Ο σεισμός των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τη Δυτική Ιάβα αργά το απόγευμα τοπική ώρα, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Επίσης, προκάλεσε πανικό στην ευρύτερη περιοχή της Τζακάρτα, όπου ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και πολλού άνθρωποι απομακρύνθηκαν από κατοικίες και άλλα κτίρια.

efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας