Ελλάδα Κοινωνία

Κιβωτός του κόσμου: Στο μικροσκόπιο και καταγγελία κατά του πατέρα Αντώνιου / Διαψεύδει και εκφράζει την οργή της η ΜΚΟ

Στη δημοσιότητα κι άλλες καταθέσεις και μαρτυρίες • Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύει καταγγελία νεαρού για σεξουαλική επίθεση από τον ιερέα • Διαψεύδει κατηγορηματικά και μιλά για οργανωμένη επίθεση η ΜΚΟ

Πληθαίνουν οι καταθέσεις που βρίσκονται στα χέρια αστυνομικών και λειτουργών της Δικαιοσύνης για περιστατικά κακοποίησης, σεξουαλικής και σωματικής, ανηλίκων που φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Στο μικροσκόπιο παραμένουν ένα στέλεχος της δομής και τρεις εργαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι απανωτές, με το Πρώτο Θέμα να δημοσιεύει κατάθεση 19χρονου, ο οποίος καταγγέλλει τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το αγόρι καταγγέλλει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον επικεφαλής της δομής όταν ήταν ανήλικο. Υποστηρίζει ότι, το καλοκαίρι του 2021, ο ιερές είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του, ενώ σημειώνει ότι «στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Παράλληλα και σε αυτή την κατάθεση γίνεται αναφορά για ακραίες συμπεριφορές κατά ανηλίκων με τον 19χρονο να φέρεται να σημειώνει ότι «για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο».

Σήμερα, επίσης, το Open έδωσε στη δημοσιότητα μαρτυρία 20χρονης κοπέλας που είχε φιλοξενηθεί στην «Κιβωτό του Κόσμου» για έξι χρόνια και κάνει λόγο για βία, κυρίως ψυχολογική και λεκτική.

«Από τα 12 έτη μέχρι τα 18 μου. Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική, ήταν το επικρατέστερο σε όλα τα παιδιά, και έπειτα λεκτική. Λεκτική, όμως, όχι του τύπου μας βρίζανε και τέτοια απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους, ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε ξέρω εγώ κακή επιρροή και κάτι τέτοιο», σημειώνει και προσθέτει «πήρα τιμωρία να είμαι κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο σχεδόν όλο το καλοκαίρι και η μόνη έξοδος που έκανα από εκεί ήταν κάτι συγκεκριμένες ώρες, τηρούσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το οποίο αυτό ήταν μόνο δουλειές».

Η κοπέλα αναφέρει πως δεν πιστεύει ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει σε βάρος παιδιών, αλλά επισημαίνει ότι τον είχε δει κάποια στιγμή να δίνει χαστούκι σε ένα κορίτσι.

«Γενικά εκείνο το κορίτσι, εντάξει, δεν ήταν και από τα ήρεμα παιδιά που υπήρχαν στο σπίτι και έτσι είχε συνέχεια παραβατικές συμπεριφορές, έβριζε, φώναζε, χτυπούσε, δεν άκουγε καθόλου, έκανε τα δικά της και έτσι κι εμείς είχαμε κάποια είδους παράπονα. Και πήγαμε τα είπαμε και είχαμε καθίσει όλοι μαζί σε έναν κύκλο ας πούμε και μιλούσαμε και σε μία στιγμή που φώναζε εκείνος σε εκείνη και εκείνη σε εκείνον, ε, κάποια στιγμή της πετάει ένα χαστούκι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα όσα έχει δηλώσει ο πατέρας Αντώνιος τις τελευταίες ημέρες η 20χρονη αναφέρει «η αλήθεια είναι χθες τα είδα και επειδή απέκτησα έναν θυμό και μία απέχθεια απέναντι του γιατί πιο πριν ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους και είχα πει κάποια πράγματα, δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν εκεί μέσα, αλλά και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε περάσει. Αυτά, όμως, που διάβασα εχθές και είπε πραγματικά με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι που είπα όλα αυτά που είπα».

Διαψεύδει και εκφράζει την οργή της η Κιβωτός

Την ώρα που, όπως έγινε γνωστό, και το κράτος παίρνει σαφείς αποστάσεις από την ΜΚΟ, η «Κιβωτός του Κόσμου» διαψεύδει τα όσα έρχονται στην επικαιρότητα, ενώ κάνει λόγο για διακίνηση καταγγελιών με οργανωμένο τρόπο.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση ζητά ταχύτερη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά

Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει  το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων)περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθετως αποδείχθηκε ότι είναι εντελως ψευδεις και αβασιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινης αυτης υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψευδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα  μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση”.

Με εκτίμηση 

Κιβωτός του Κόσμου

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας