Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

ΚΕΜΑΕΔ – Συνέντευξη τύπου: “Με την εκδήλωσή μας δίνουμε πάντα βήμα στη Διαφορετικότητα!”

Στο χώρο του ΚΕΜΑΕΔ στη Βέροια, δόθηκε η συνέντευξη τύπου της Μέριμνας, που φωτίζει με λεπτομέρειες την εκδήλωση, για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, που θα γίνει και φέτος στον Χώρο Τεχνών της πόλης, στις 30 Νοεμβρίου.  Συνδιοργανωτής του ΚΕΜΑΕΔ η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

‘Όπως εδώ και τόσα χρόνια, η εκδήλωση προκαλεί πάντα τον θαυμασμό και τη συγκίνηση όσων την παρακολουθούν, αποδεικνύοντας το τι μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδιά, όταν βρεθούν κάτω από τη σωστή καθοδήγηση και προπαντός, όταν περιβληθούν με αγάπη.

Η Μελίνα Δαμιανίδου, εκπροσωπώντας το ΚΕΜΑΕΔ, εξήγησε γιατί η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα στις 30 Νοεμβρίου και όχι στις 3 Δεκεμβρίου, και αναφέρθηκε στη συνέχεια στο περιεχόμενό της.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο “Ο κόσμος κάτω από το κρεββάτι” της Μαριάννας Μακαριάν. Το βιβλίο, που αναφέρεται στον παιδικό ψυχισμό και στις φοβίες που συχνά αντιμετωπίζουν τα παιδιά, θα δραματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας, τη σκηνοθεσία του οποίου έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ντομουχτσής. Σημαντικό ότι στη βραδιά θα είναι παρούσα και η συγγραφέας του βιβλίου.

Επί σκηνής θα εμφανιστούν τα παιδιά της Μέριμνας, ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και μαθητές της σχολής χορού της Μελίνας Παπαδοπούλου, που έχει αναλάβει τις χορογραφίες και την κινησιολογία και όλης της παράστασης και ειδικά των παιδιών της Μέριμνας.

Στο δεύτερο μέρος θα ακουστεί η Σχολική Χορωδία της Βέροιας και τα παιδιά του Κέντρου με την καθοδήγηση της Ελένης Αναγνώστου, η οποία δουλεύει τα παιδιά του Κέντρου χρόνια τώρα με αγάπη και  με την ικανότητα να αποκαλύπτει τις όποιες δεξιότητές τους στον τομέα της μουσικής. Η Ελένη Αναγνώστου έχει τη μουσική επιμέλεια όλης της εκδήλωσης.

Στο δεύτερο μέρος θα συμμετάσχει ο Σταμάτης Γονίδης, ένα σεμνός καλλιτέχνης, όπως τον χαρακτήρισε η κ. Δαμιανίδου, ένας άνθρωπος που έχει δει πολλά στη ζωή του.

“Ο Σταμάτης Γονίδης θα είναι μέρος της παράστασης, δεν θα είναι ο πρωταγωνιστής. Πρωταγωνιστές είναι πάντα τα παιδιά μας” είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΕΜΑΕΔ.

Έκλεισε χωρίς να ξεχάσει να αναφερθεί στους χορηγούς της εκδήλωσης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας, τον Δικηγορικό, στον κ. Σισμανίδη της Shell, και στο Hondos Center, ευχαριστώντας τους, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΠΑ Κώστα Ρίζο για την παραχώρηση της αίθουσας.

Το χριστουγεννιάτικο bazaar του ΚΕΜΑΕΔ θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου, συμπλήρωσε η  κ. Δαμιανίδου, και στη διάρκειά του, 2-4 Δεκεμβρίου, ζήτησε να το επισκεφτούμε στο ισόγειο του Δημαρχείου της Βέροιας, ενισχύοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο και τις ανάγκες του Κέντρου.

Για τον Σταμάτη Γονίδη σχολίασε πως θα δώσει αλλά και θα πάρει μέσα απ’ αυτήν την εκδήλωση, που στόχος της είναι η κατανόηση της διαφορετικότητας και η ένταξη των παιδιών  στο κοινωνικό περιβάλλον.

“Η συνέργεια μάς πάει μπροστά, ολοκλήρωσε ο κ. Πυρινός, και στις 30 Δεκεμβρίου ο Χώρος τεχνών θα γεμίσει φως!”

Η Ελένη Αναγνώστου κατέθεσε τα δικά της συναισθήματα, αλλά και την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο του ΚΕΜΑΕΔ, χαρακτηρίζοντας το ετήσιο αυτό ραντεβού μεγάλη γιορτή, αφού με 100 άτομα επί σκηνής , τα παιδιά του Κέντρου θα δώσουν τα χέρια με τραγουδιστές, χορευτές ηθοποιούς…

Μιλώντας για την εξαίρετη συνεργασία της και με την Μελίνα Παπαδοπούλου και με τον Κωνσταντίνο Ντομουχτση, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πρώτη εκδήλωση που έκανε το Κέντρο με καλεσμένο τον Λάκη Λαζόπουλο, και τα συναισθήματα που εισέπραξε εκείνος από τη συμμετοχή του.

“Μετά από 20 χρόνια, όποιοι ήταν επιφυλακτικοί για την επιτυχία της  προσπάθειάς μας τώρα τη βλέπουν να δικαιώνεται. Πρωτοστατούμε σε μια πανελλήνια προσπάθεια να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα και χαιρόμαστε που έχουμε συμπαραστάτες στην πορεία μας. Υπάρχει τεράστιο υλικό και τεράστια ενέργεια στην πόλη μας.

Ο Σταμάτη Γονίδης δεν θα παρουσιαστεί ως ο Σταμάτης Γονίδης των νυχτερινών μαγαζιών. Θα είναι παρών στην εκδήλωση με σεμνότητα και πνευματικότητα, με σεβασμό γι αυτό που κάνουμε και αγάπη για τα παιδιά. Η Μέριμνα δίνει το βήμα στη διαφορετικότητα!” πρόσθεσε η Ελένη Αναγνώστου.

Η Μελίνα Παπαδοπούλου επεσήμανε πόσο τα παιδιά έχουν εξελιχθεί στον τομέα της κίνησης, αποδεικνύοντας όχι τι δεν μπορούν να κάνουν αλλά το τι μπορούν να κάνουν.

“Αν όλοι θέλαμε να δώσουμε ό,τι μπορουμε, όλα θα ήταν καλύτερα” πρόσθεσε.

……………..

Ο Σταμάτης Γονίδης με μήνυμά του στο ΚΕΜΑΕΔ δήλωσε για τη συμμετοχή του ανάμεσα στα άλλα:

“Όποιος δεν κάνει τίποτα για τους άλλους δεν κάνει τίποτα για τον εαυτό του. Εκείνη τη μέρα θα πάρω χαρά από τη χαρά των παιδιών!”

Και η συγγραφέας Μαριάννα Μακαριάν:

“Κάθε μορφή Τέχνης ανήκει σε όλους ανεξαιρέτως. Όλοι μπορούν να λάμψουν και να καταφέρουν θαύματα!”

Φωτογραφία: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων