Κοινωνία

Ποινή μαμούθ στον ψευτογιατρό για σωρεία κακουργημάτων / οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη!

Μια από τις μεγαλύτερες ποινές στα ελληνικά δικαστικά χρονικά επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Νίκο Κοντοστάθη, τον ψευτογιατρό που καταδικάστηκε για επτά δολοφονίας και έξι απόπειρες δολοφονίας.

Ειδικότερα, το ΜΟΔ του επέβαλλε ποινή οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη (εκτιτέα τα 20 ετη) και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ο Κοντοστάθης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών ανάμεσά τους δυο ανήλικα παιδιά που είχαν νοσήσει με καρκίνο.

Επίσης δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον 50χρονο για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Ενοχή αποφάσισαν δικαστές και ένορκοι για τον Κοντοστάθη και το αδίκημα της για αντιποίησης αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως ενοχή αποφάσισαν και για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Τέλος το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των 16 συγκατηγορουμένων του Κοντοστάθη, μεταξύ των οποίων είναι γιατρός, πρώην υπουργός, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, μια μοναχή, κ.ά.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας