Κοινωνία

2022 και το Πολυτεχνείο ζει

49 χρόνια μετά το μήνυμα δεν αλλάζει. Το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου

Πλήθος κόσμου τίμησε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος σήμερα, Πέμπτη, στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε φέτος η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που άφηναν λουλούδια, ζωγραφιές, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν για να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία ανακρούεται ο ύμνος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγηθεί το προσκλητήριο των νεκρών. Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, κορυφώνονται με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Προς την αμερικανική πρεσβεία κινείται η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου

Τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, που ξεκίνησαν από το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου στην οδό Πατησίων συναντήθηκαν με τις υπόλοιπες προσυγκεντρώσεις για τη μεγάλη πορεία της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με τους φοιτητικούς συλλόγους στην κεφαλή της, η μεγάλη πορεία κινείται προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου / kosmodromio.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας