Εκδηλώσεις

Θεσσαλονίκη / ΚΚΕ: Κάλεσμα στις εκδηλώσεις για τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου | Πέμπτη 17 Νοέμβρη

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όλο το λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

            Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, οι νέες εστίες έντασης και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο ευρωατλαντικό (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ) και το υπό διαμόρφωση ευρωασιατικό (Κίνα – Ρωσία) κέντρο,  η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα μας και η περαιτέρω εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κάνουν τα συνθήματα  “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου να είναι σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ.

Απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων! Με ενιαίο πανελλαδικό αγώνα. Με προετοιμασία και οργάνωση “από τα κάτω”. Με εστίες αντίστασης και μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό.

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιον αγώνα.

            49 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

  • Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφανιών στον χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ.
  • Η ΚΟΚΜ καλεί στις 18:00 στο Πολυτεχνείο, στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο, που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, ο ΣΦΕΑ, εργατικά σωματεία και φορείς του εργατικού κινήματος, προς τιμήν του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.