Κοινωνία Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διέγραψε μέλος του που εμπλέκεται στη δυσώδη υπόθεση του Κολωνού

Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. μέσω διαρροών υποστηρίζει ότι δεν έχει ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ για το μέλος του που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, διαψεύδοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης με τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε ότι υπάρχει μέλος του μεταξύ των ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί ότι είχαν επικοινωνία σε ψηφιακή εφαρμογή με το προφίλ του 12χρονου θύματος συστηματικών βιασμών, συνήλθαν τα αρμόδια όργανα στην Κουμουνδούρου και αποφάσισαν τη διαγραφή του εν λόγω άνδρα από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το μέλος είχε καταθέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενημερώνει για την εξέλιξη, υπενθυμίζοντας την τοποθέτηση που επίσημα από την αρχή των αποκαλύψεων της φρικαλέας και με ασύλληπτες διαστάσεις υπόθεσης είχε κάνει για «καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη» και και επισημαίνει τις επιλεκτικές διαρροές και καθυστερήσεις «με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για επίσημη επικοινωνία με το Υ.Προ.Πο

Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη στην υπόθεση του Κολωνού

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως, δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο το πρώην πλέον μέλος του κόμματος είχε επικοινωνία με το παιδί μέσω «ροζ» εφαρμογής, ενώ φέρεται ακόμη να είχε δώσει το κινητό της 12χρονης σε άλλους τρεις άνδρες.

Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ: «Εμείς δεν ενημερώσαμε κανέναν»

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. μέσω διαρροών υποστηρίζει ότι δεν έχει ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ για το μέλος του που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, διαψεύδοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του», αναφέρουν «κύκλοι του υπουργείου» και διευκρινίζουν ότι «ο υπουργός δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του, διότι, πρώτον, δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και δεύτερον όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απήντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια».

Και καταλήγουν ότι ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. «έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η έρευνα της Αστυνομίας θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλοι οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Χρ. Σπίρτζης: «Συνεννοηθείτε, γιατί εκτίθεστε»

Στις πηγές του υπουργείου απάντησε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης με ανάρτησή του στο Twitter:

«Προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ, συνεννοηθείτε και μην εκτίθεστε…»

efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας