Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Ρεκόρ της Κυβέρνησης στην ποινικοποίηση των αγώνων”

Με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία δικάζουν τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ γιατί μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες έδωσαν την μάχη για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Μετά την κλήση της πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ, ως κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων η κυβέρνηση με τη νέα κλήση του συναδέλφου μας, επιδιώκει προκαταβολικά να τρομοκρατήσει τα συνδικάτα, ώστε να μην αντιδράσουν για τους πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς που έπονται το επόμενο διάστημα.

Τέτοιες βρώμικες μεθοδεύσεις ούτε πρωτοφανείς είναι, ούτε τυχαίες. Αγρότες, συνταξιούχοι, εργάτες, φοιτητές, κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι δεν ένιωσε βαρύ το χέρι της καταστολής και των διώξεων όσο η επίθεση στη ζωή του λαού συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Στα εργοστάσια τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν το ρόλο του φύλακα για λογαριασμό των επιχειρηματιών, ξυλοφορτώνοντας όποιον τολμά να περιφρουρήσει ένα δίκαιο αγώνα ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά.

Απολύουν πρωτοπόρους εργάτες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με δικαιώματα, όπως στη Μαλαματίνα. Στο λιμάνι οι δυνάμεις καταστολής και το λιμενικό προστατεύουν τις πολυεθνικές που ευθύνονται για δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Είδαμε το προηγούμενο διάστημα με την παρουσία της αστυνομίας και των δικαστηρίων, την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργάτες στο Βαρβαρέσο που παλεύουν ενάντια στην απληρωσιά, στη Βέροια σε εργοστάσιο μετάλλου σε διαμαρτυρία ενάντια σε εκδικητικές απολύσεις.

Στις πανεπιστημιακές σχολές ιδρύεται αστυνομία για να επιβάλει την «τάξη» σε χώρο που πρέπει να διακινούνται απερίσπαστα οι ιδέες, ως απαραίτητο κριτήριο για την πρόοδο του λαού. Στα μπλόκα των αγροτών ζήσαμε μέχρι και ξεφούσκωμα των ελαστικών από τα ΜΑΤ και την αστυνομία. Οι συνταξιούχοι όχι μία, αλλά πολλές φορές αψηφώντας το κρύο και τους καύσωνες βγήκαν στο δρόμο και αντιμετώπισαν την αγριότητα του κράτους με γκλοπιές στο ψαχνό.

Οι απεργίες βγαίνουν η μία μετά την άλλη παράνομες για να πάρουν οι απεργοί το μήνυμα ότι «πρέπει να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις» και να κυλήσει η αντεργατική πολιτική απερίσπαστη.

Κι όμως όλα αυτά για την κυβέρνηση δεν φτάνουν.Προκειμένου να πάρουν οι τραπεζίτες και άλλοι μπαταχτσήδες τα σπίτια του λαού τα βάζει με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει για τρεις γενιές τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Να μην τολμήσουν ούτε να σκεφτούν ότι μπορεί να περάσει μια τέτοια βρώμικη μεθόδευση.

Να αποσυρθεί τώρα η άθλια κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

Φωτογραφία αρχείου

 

banner-article

Ροη ειδήσεων