Βέροια

Η Θερινή Κατασκήνωση αγέλης Λυκόπουλων και ομάδας Προσκόπων του 3ου Συστήματος Βέροιας

 (Μάναγρος Χίου 3-14 Ιουλίου 2022)

Δημήτρης Πυρινός

Από τις 4 έως τις 14 Ιουλίου, Λυκόπουλα και Πρόσκοποι του 3ου Συστήματος Βέροιας με την βοήθεια Ανιχνευτών και με την συνοδεία των Βαθμοφόρων, πραγματοποίησαμε μια μοναδική κατασκηνωτική εκδρομή στο Προσκοπικό  Κέντρο του Σ.Ε.Π. στο Μάναγρο της Χίου, μαζί με την Ομάδα Προσκόπων του 8ο Συστήματος Αεροπροσκόπων του νησιού.

Παιχνίδια, πεζοπορίες, μπάνια στην παραλία, διαμονή στην ύπαιθρο, παιχνίδια, προσκοπικές γνώσεις, τραγούδια και θέατρο, είναι λίγες από τις δραστηριότητες που έκαναν όλους να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και να νιώσουν την αξία της φιλίας, της αγάπης και της χαράς που προσφέρει ο προσκοπικός τρόπος ζωής. Αποκορύφωση ήταν η  πυρά της λήξης στο Προσκοπείο της πόλης της Χίου.


Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται για την χορηγία ειδών τροφοδοσίας και υλικών εξοπλισμού στους χορηγούς Αλεξιάδη Φωτη, Κορδονίδη Μιχάλη από την εταιρεία Πασσιάς, Δημούλα Γιώργο, Τσιούντα Αθανάσιο, τον Ραδη Απόστολο και την εταιρεία Καμουφλάζ. Στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαιτζίδη για έξοδα της μετακίνησης του λεωφορείου. Στις μαγείρισσες Αντωνίου Χριστίνα (μέλος ΕΚΣ του Συστήματος μας), Μπαχαρίδου Γιάννα και Δουλδούρη Χριστίνα.  Και φυσικά στους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε μία τόσο μακρινή δράση.


Για την ζεστή φιλοξενία  ευχαριστούμε επίσης τον Περιφερειακό Έφορο Χίου, Φώντα Σταμπέλο, όπως και το 8ο σύστημα Αεροπροσκόπων Χιου, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου και ειδικά τους κυβερνήτες – κελεμβάρχους ναυτοπροσκόπους.


Μια Προσκοπική Κατασκήνωση, δίνει αξέχαστες εμπειρίες και βιώματα στα παιδιά. Δημιουργεί φιλίες παντοτινές, στιγμές δυνατές, με ομαδική δουλειά, υπάρχει η πραγματική γνωριμία του ενός με τον άλλο, η δημιουργία, η σχέση ζωής, η παντοτινή φιλία.


Η προσπάθεια όλων εμάς των ενήλικων εθελοντών είναι να συμβάλλουμε στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών με το αξεπέραστο ομαδικό συνεργατικό σύστημα του προσκοπισμού. Δώσαμε και πάλι τον καλύτερο εαυτό μας για «να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο από ότι τον βρήκαμε»

Ήμουν και εγώ εκεί. 


Εκ μέρους του επιτελείου της κατασκήνωσης του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας


Δημήτρης Πυρινός, 

Μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βεροίας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας