Θέματα Παιδείας Πολιτική

Τα ΜΑΤ θα «φυλάνε» την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και όλοι μαζί θα περιπολούν εκτός Πανεπιστημίων..

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, αλλά και ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, και αφού έπνιξε στα χημικά ακόμα και τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ, η κυβέρνηση φαίνεται πως «τα γυρίζει» και επίσημα στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Η «στροφή» ξεκίνησε με σχετικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Καθημερινή» το Σάββατο, οι οποίες ανέφεραν ότι οι περιπολίες θα γίνονται υπό την προστασία της Αστυνομίας εκτός Πανεπιστημίων και πλέον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται και από τα χείλη του καθ’ ύλην αρμόδιου υφυπουργού.

Μιλώντας σήμερα στην «Καθημερινή» ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφέρει ότι δημιουργείται μια «αστυνομική δύναμη που βρίσκεται σε παραπλήσιο χώρο» και όπως λέει το γεγονός αυτό «θα δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας». Συμπληρώνει μάλιστα ότι αυτή η δύναμη «μπορεί ενδεχομένως να αποτρέψει βίαια συμβάντα ή ζημιές». Όπως γίνεται αντιληπτό η κυβέρνηση υπαναχωρεί με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία να φυλάει τα πανεπιστήμια… απ έξω, συνοδεία αστυνομικών και την Ελληνική Αστυνομία να κρίνει «το πώς και πότε οι ΟΠΠΙ θα λειτουργούν μέσα στα ΑΕΙ».

Ο υφυπουργός σημειώνει ότι τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας «θα περιπολούν όπου βρίσκεται ανάγκη», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα είναι παρόντα να περιπολούν μέσα στα κάμπους των ΑΕΙ, πόσο μάλλον εντός των κτιρίων, κατά την έναρξη του διδακτικού έτους στις αρχές Οκτωβρίου». «Το πώς και το πότε οι ΟΠΠΙ θα λειτουργούν μέσα στα ΑΕΙ θα το κρίνει η αστυνομία, που συνομιλεί και με τους πρυτάνεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο υφυπουργός δεν υιοθετεί την άποψη πως έως τώρα το εγχείρημα εγκατάστασης των ΟΠΠΙ απέτυχε. Αντιθέτως, δηλώνει ότι «οι ΟΠΠΙ «θα περιπολούν όπου κρίνεται επιχειρησιακά ότι παρίσταται ανάγκη», συμπληρώνοντας: «Μια αστυνομική δύναμη που βρίσκεται σε παραπλήσιο χώρο δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και μπορεί ενδεχομένως να αποτρέψει βίαια συμβάντα ή ζημιές».

tvxs

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας