Βέροια Εκδηλώσεις

Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Βέροιας και βόλτα με πατίνια και ποδήλατα στην Ανοίξεως | Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Οι δράσεις του Δήμου Βέροιας για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Η ενθάρρυνση των δημοτών προκειμένου να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι διαδρομές μέσα στις γειτονιές και την ομορφιά της πόλης και η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας αποτελούν τον στόχο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2022) στην οποία συμμετέχει, με σειρά εκδηλώσεων, ο Δήμος Βέροιας.

Στο επίκεντρο των δράσεων βρίσκεται το ενδιαφέρον για το περιβάλλον με τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο. Έτσι στο πανευρωπαϊκό φετινό σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» ο Δήμος Βέροιας απαντά με πρόσκληση για Ποδηλατοδρομία, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα για παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού και άνω και για ενήλικες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 10:30 π.μ. Σημείο εκκίνησης, Πάρκο Αγ. Αναργύρων (ώρα προσέλευσης 09:30-10:00 π.μ. για δηλώσεις συμμετοχών και υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από γονέα συνοδό).

Διαδρομή: Αφετηρία από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων – Ανοίξεως – Βενιζέλου – Μαλακούση – Κεντρικής – Μητροπόλεως – Ελιάς – Ανοίξεως – Πάρκο Αγ. Αναργύρων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

Θα κληρωθούν δώρα και θα μοιραστούν μπλουζάκια στους συμμετέχοντες!

Οι εκδηλώσεις την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» ξεκινούν από τις 9:00 π.μ., όπου για τρεις ώρες, έως τις 12:00 μ.μ., η οδός Ανοίξεως, μπροστά από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων, θα φιλοξενήσει νέους και παιδιά με ποδήλατα και πατίνια, ζωγραφική, μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Μικροί και μεγάλοι βολτάρουν με ποδήλατα και πατίνια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην οδό Ανοίξεως!

Από τις 09:00 π.μ έως τις 12:00 μ.μ. στο Πάρκο Αγ. Αναργύρων θα γίνουν δράσεις με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας Βέροιας, προσομοιωτές ζώνης, μέθης, ύπνου.

Εκδηλώσεις μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας (δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παραδοσιακοί χοροί) και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (συναυλία).

Στο ίδιο σημείο (Πάρκο. Αγ. Αναργύρων) ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» θα προβάλλει τη νέα του δράση «Ένα ευρώ απ’ τον καθένα», στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ελάτε να επισκευάσουμε το ποδήλατό σας! Μία από τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βέροιας είναι η δωρεάν επισκευή ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης την Κυριακή 19.09.22 στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων. Ειδικοί σταθμοί επισκευής θα βρίσκονται για να παρέχουν δωρεάν service σχετικά με ρυθμίσεις ταχυτήτων και φρένων, λίπανση αλυσίδας και έλεγχο πίεσης ελαστικών.

  • Fix my Bike”: ΔΩΡΕΑΝ service ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης. (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00-12:00, Πάρκο Αγίων Αναργύρων).

Ο δήμος μας τονίζει τη σημασία να στραφούμε σε ήπιες, πολιτισμένες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή του τρόπου μεταφοράς των δημοτών μας και να περιορίσουμε τη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων για την ενίσχυση των πράσινων πόλεων.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας