Κοινωνία

Η ακρίβεια «τρώει» τις συσκευασίες των σούπερ μάρκετ…

Η ακρίβεια μπορεί να «τρώει» την τσέπη των καταναλωτών αλλά αυξάνει τα κέρδη των σούπερ-μάρκετ παρά τη μείωση στις πωλήσεις αρκετών ειδών. Ο λόγος; Μεταξύ διαφόρων τρόπων που μηχανεύονται είναι η μείωση του μεγέθους των συσκευασιών (και επομένως των ποσοτήτων) σε αρκετά από τα πράγματα που πωλούν με ετικέτα σούπερ-μάρκετ σε μία προσπάθεια να ξεγελάσουν τη φτώχεια των καταναλωτών και τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης από τον υψηλό πληθωρισμό.

Την προσοχή των καταναλωτών στα «κόλπα» των σούπερ-μάρκετ εφιστά το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ).

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ αναφέρει ότι μειώνονται οι ποσότητες των προϊόντων σχεδόν σε όλες τις συσκευασίες, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα «τέχνασμα της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας».

Ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις από 1η Αυγούστου! | Μικραίνουν τις συσκευασίες, μειώνουν την ποσότητα — Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

Το ΙΝΚΑ καταγράφει επίσης μείωση των ποσοτήτων, σχεδόν σε όλες τις συσκευασίες προϊόντων, όχι μόνο στα τρόφιμα αλλά και στα χαρτικά, τα είδη περιποίησης, τα απορρυπαντικά, τα καλλυντικά, τις ζωοτροφές «και γενικά όπου αυτό είναι εφικτό, ακόμα και στα αγροτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα (τσουβάλια καλαμπόκι, σόγια, κριθάρι μπάλες τριφύλλι)».

Ο  πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» στο Open TV αναφέρθηκε στα τεχνάσματα αυτά κάνοντας λόγο για εξαπάτηση των καταναλωτών.

«Βεβαίως είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό να μειώνουν την ποσότητα στις συσκευασίες των προϊόντων, έχοντας είτε την ίδια τιμή είτε ακριβότερη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

kosmodromio.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων