Άρθρα Κόσμος

“Οι ήρωές μας, Αβέρωφ, δεν θυσίασαν τη ζωή τους για την τουρκοδιζωνική σας” γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης

Σάββας Ιακωβίδης

Οι ήρωές μας δεν αγωνίστηκαν εναντίον του Τούρκου, ώστε οι πολιτικοί να τον νομιμοποιήσουν αφέντη μέσα στην πατρίδα μας. Θυσιάστηκαν για μια Κύπρο ελεύθερη, απαλλαγμένη από τον τουρκικό ζυγό, για την αξιοπρέπεια, την ιστορία, την τιμή, τη λεβεντιά και την περηφάνια των Ελλήνων. Αυτά τα μηνύματα εμφανώς διαφεύγουν των ακαταλόγιστων τουρκοδιζωνολάγνων πολιτικάντηδων που βάλθηκαν να μας τουρκέψουν. Δεν θα τους περάσει!

Θα το ξαναγράψω έντονα και με οργή: Γιατί οι γονείς ή οι συγγενείς ηρώων προσκαλούν κομματικούς και πολιτικούς στα μνημόσυνά τους; Τι νομίζουν, ότι η παρουσία τους θα προσδώσει… τιμή και αξία στους ηρωικώς πεσόντες; Ακριβώς το αντίθετο! Τους προσβάλλουν, διότι ασελγούν στη θυσία τους! Την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσκλήθηκε και μίλησε στο μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ, Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση, στο Γέρι. «O πόθος για ν’ απελευθερώσουμε τον τόπο μας», υπογράμμισε, «παραμένει η πρωταρχική προτεραιότητά μας, όμως, για να το πετύχουμε, δεν μπορούμε παρά να παραμερίσουμε τις οποιεσδήποτε διαφορές μας. Μα, να μην ξεχνάμε», συμπλήρωσε:

«Μία είναι η πατρίδα μας και για το σύνολο του κυπριακού λαού πρέπει τα παθήματα του παρελθόντος και η διχόνοια να μην επαναληφθούν». Και με ανεκδιήγητη υποκρισία κλαυθμήρισε: «Είναι κρίμα κάθε Κυριακή να πηγαίνουμε στις εκκλησιές μας να κάνουμε τα μνημόσυνα των ηρώων μας, αλλά την ίδια ώρα να μην πιάνουμε το μήνυμα της θυσίας τους. Περιμένουν την ώρα και το καλύτερο μνημόσυνο για τον κάθε ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την κυπριακή ελευθερία, είναι να μας δει ενωμένους να δίνουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση του τόπου μας». Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εισέπραξε θερμά χειροκροτήματα, ενώ έπρεπε να εισπράξει σκληρές ερωτήσεις.

Μίλησε για ενότητα. Είναι η διαχρονικά βολική καραμέλα όλων των πολιτικών, πάνω στην οποία κτίζουν τον εμπαιγμό και την αδίστακτη εξαπάτηση όσων αφελών ακόμα τους πιστεύουν. Πώς ο Αβ. Νεοφύτου εννοεί την ενότητα; Στη βάση ποιας συγκεκριμένης και συγκροτημένης μακράς πνοής συμπεφωνημένης στρατηγικής διάσωσης και απελευθέρωσης της Κύπρου πιστεύει ότι πρέπει να χτιστεί; Γιατί δεν επιτυγχάνεται; Γιατί οι κομματικοί και πολιτικοί αποτυγχάνουν σε αυτήν την προσπάθειά τους; Η απάντηση είναι απλή:

Έχουν προσωπικές και κομματικές ατζέντες, οι οποίες δεν συνάδουν με την πατρίδα, τα συμφέροντά της, την ελευθερία, την απελευθέρωση και την επιβίωση των Κυπρίων σε τούτα τα ελληνικά χώματα. Η ενότητα, που και ο Αβέρωφ μηρυκάζει γελοιωδώς, συναρτάται προς τον πολλάκις διακηρυχθέντα αλλ’ ουδέποτε αναληφθέντα αγώνα ελευθερίας και απελευθέρωσης από τον αττιλικό ζυγό. Ερωτάται για πολλοστή φορά:

Η αγγλοτουρκοδιζωνική τερατουργία, της οποίας ήταν και είναι ένθερμος τυμπανιστής, υποστηρικτής και προαγωγός, ποια σχέση έχει με την απαλλαγή των νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τουρκικό ζυγό; Πώς το τουρκοδιζωνικό τερατούργημα διασφαλίζει τις θεμελιώδεις αρχές επί των οποίων εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες γίνονται σεβαστά; Πώς διασφαλίζονται οι θρησκευτικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην περιουσία; Ποια ισχυρά εχέγγυα υπάρχουν για την ασφάλεια, την άμυνα και τη δημογραφία; Ουδεμία απάντηση μέχρι σήμερα, παρά μόνο κούφια συνθήματα και βροντερές ανοησίες για υφαρπαγή ψήφων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και οι περισσότεροι Κύπριοι πολιτικοί ψεύδονται ασύστολα και εξαπατούν ανερυθρίαστα τους Έλληνες της Κύπρου. Γνωρίζουν ότι η αγγλοτουρκοδιζωνική θα καταλύσει, διά της υπογραφής των, την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την παραδώσει αύτανδρη σε μια νέα τουρκοκρατία. Γνωρίζουν ότι, με τις καταστροφικές υποχωρήσεις όλων των Προέδρων, παραβιάζονται συλλήβδην όλες οι αρχές της ΕΕ, όλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και όλες οι ελευθερίες των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου.

Γνωρίζουν, επειδή αυτοί τα αναγνώρισαν, ότι ο κλέφτης Τούρκος εισβολέας έχει, τάχα, δικαιώματα χρήστη σε ελληνικές περιουσίες. Γνωρίζουν ότι ενσυνείδητα συνεργούν στην τουρκοποίηση-ισλαμοποίηση της νήσου. Γνωρίζουν ότι παρόμοια ολέθρια λύση προτάθηκε και στη Νότια Αφρική, αλλ’ ο Μαντέλα την απέρριψε με οργή. Γνωρίζουν ότι η τουρκοδιζωνική που προωθούν είναι χειρότερη Βοσνιοποίηση και Λιβανοποίηση του Κυπριακού. Αδιαφορούν!

Ο Αβέρωφ, όπως και όλοι όσοι κυβέρνησαν και θέλουν να κυβερνήσουν την Κύπρο, καθώς και όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι για την προεδρία, επικαλούνται ένα αίολο επιχείρημα. Ότι, δήθεν, ο Μακάριος δέχτηκε τη διζωνική, άρα, είναι μία από τις… παρακαταθήκες του, που πρέπει να σεβαστούν. Ψεύδος! Η διζωνική, με αγγλική επίνευση, προτάθηκε από τους Τούρκους το 1974, υιοθετήθηκε από την ελληνική πλευρά και έγινε επίσημα αποδεχτή, επί προεδρίας Γ. Βασιλείου, με το ψήφισμα 649 (12/3/1990) του Συμβουλίου Ασφαλείας. Έκτοτε και ειδικά επί Αναστασιάδη-Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη-Στεφάνου έγινε η παντιέρα μιας εφιαλτικής πολιτικής, η οποία οδηγεί την Κυπριακή Δημοκρατία κατά κρημνόν και τους Έλληνες σε νέα υποδούλωση στον Τούρκο.

Ο Αβ. Νεοφύτου ερωτάται ξανά για πολλοστή φορά: Η αγγλοτουρκοδιζωνική, την οποία περιφέρει ως σημαία της ολέθριας πολιτικής του, απέτυχε να καταλήξει σε λύση. Όταν μία στρατηγική αποτυγχάνει, αναζητείται πάραυτα μία άλλη. Ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ, ο Χριστοδουλίδης και όλη η συνεπαρτζιά της τουρκοδιζωνικής γιατί μένουν εμμανώς αγκιστρωμένοι σε αυτήν την αδιέξοδη, καταστροφική πορεία;

Χειρότερα: Την ώρα που όλη η ανθρωπότητα επιβάλλει κυρώσεις στον Ρώσο εισβολέα στην Ουκρανία, οι πανέξυπνοι της Λευκωσίας αναίρεσαν μια πολιτική κυρώσεων τριών χρόνων και υποβίβασαν το Κυπριακό σε επίπεδο ΜΟΕ! Και εκλιπαρούν γονυπετείς τον Τούρκο σφαγέα να συναινέσει σε τουρκοφρενή λύση, αλλ’ αυτός θέλει περισσότερα: Απαιτεί κατάποση και τουρκοποίηση της Κύπρου.

Ο Αβ. Νεοφύτου καλεί «να πιάσουμε το μήνυμα της θυσίας των ηρώων μας». Εκείνος το έπιασε; Για να τελειώνουμε με τις ηχηρές ανοησίες και βάναυσες ιεροσυλίες στη μνήμη τους. Οι ήρωες δεν θυσιάστηκαν για την τουρκοδιζωνική τερατουργία που ευαγγελίζεται και καθημερινά ψαλμωδεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνεπικουρούμενος από τον Αναστασιάδη, τον Χριστοδουλίδη, τον Νικόλα, τον Στεφάνου, τον Σιζόπουλο. Οι ήρωές μας δεν έδωσαν τη ζωή τους για να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε για να παραδοθεί αύτανδρη σε μια νέα τουρκοκρατία.

Οι ήρωές μας δεν έπεσαν μαχόμενοι για να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, ούτε για τα άθλια ΜΟΕ. Οι ήρωές μας δεν αγωνίστηκαν εναντίον του Τούρκου, ώστε οι πολιτικοί να τον νομιμοποιήσουν αφέντη μέσα στην πατρίδα μας. Θυσιάστηκαν για μια Κύπρο ελεύθερη, απαλλαγμένη από τον τουρκικό ζυγό, για την αξιοπρέπεια, την ιστορία, την τιμή, τη λεβεντιά και την περηφάνια των Ελλήνων. Αυτά τα μηνύματα εμφανώς διαφεύγουν των ακαταλόγιστων τουρκοδιζωνολάγνων πολιτικάντηδων που βάλθηκαν να μας τουρκέψουν. Δεν θα τους περάσει!

 simerini

Ευχαριστούμε την αναγνώστριά μας  Σ.Π.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας