Βέροια Εκδηλώσεις

Βέροια Εύηχη Πόλη / το πρόγραμμα | Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου (2η μέρα)

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.
FULL MOON CONCERT
Mediterranean Ensemble of Jazz

Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια, τού γνωστού αρχιμουσικού και μαέστρου, Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, παρουσιάζουν το μουσικό
συμφωνικό σύνολο
«Mediterranean Ensemble of Jazz» σε σύμπραξη, με μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της Ελληνικής Rock n’ Roll και Boogie jazz σκηνής: Little Peter and the bad news, σε ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων με τίτλο: “‘Full moon concert”.
Ρεπερτοριακό σημείο αναφοράς αυτής της μεγαλειώδους συναυλίας, θα αποτελέσει η έντονη επιρροή της Αφροαμερικάνικης Jazz μέσω των Gospels, στην γενικότερη μουσική κουλτούρα της κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

 

Είκοσι μουσικοί – σολίστ με ειδικότητα στην ethnic jazz και δύο ερμηνεύτριες ως back vocals, θα συνοδεύσουν μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της εγχώριας Rock n’ Roll σκηνής, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική κρουαζιέρα με φόντο και καμβά τις Ευρωπαϊκές Έθνικ σχολές, αναδεικνύοντας τις επιρροές που άσκησε- ειδικότερα – η Νότια Ευρώπη, στην εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Χατζηαναστασίου
Soloist: Little Peter

Πλατεία Ωρολογίου – Είσοδος Ελεύθερη

________________________________________

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.
Η Μικρασία και το Αιγαίο της καρδιά μας

Ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο ούτι και δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής Χρήστος Τσιαμούλης, συναντά την σπουδαία τραγουδίστρια Καίτη Κουλιά και οι μουσικές τους ξυπνουν μνήμες και παντρεύουν το χτες με το σήμερα.
Ο Χρήστος Τσιαμούλης, μέλος του συγκροτήματος «Δυνάμεις του Αιγαίου», έχει συνεργαστεί με γνωστούς συνθέτες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, έχει εκδόσει 2 βιβλία και διδάσκει στο Ωδείο Αθήνων καθώς και στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Καίτη Κουλιά έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Μαρίζα Κωχ, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργο Νταλάρα, Νένα Βενετσάνου, Μανώλη Μητσιά κ.α.
Μαζί με τους φίλους και μουσικούς συνεργάτες τους, στήνουν μια μοναδική παράσταση, με επίκεντρο τις μουσικές παραδόσεις της Μικρασίας και του Αιγαίου.

Χρήστος Τσιαμούλης: ούτι, τραγούδι
Καίτη Κουλιά: τραγούδι
Στέφανος Δομπαράκης: κανονάκι
Νίκος Σκαφιδάς: βιολί
Νικόλας Αγγελόπουλος: λαούτο

Παλιά Εβραϊκή Συνοικία (Μπαρμπούτα) – Είσοδος Ελεύθερη

banner-article

Ροη ειδήσεων