Θεάματα Πολιτισμός Σχόλια Τοπικά

Βέροια – Γλυκερία / Μια ζωντανή συνομιλία του πόνου και της νοσταλγίας με τη χαρά

Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με μια συναυλία – αφιέρωμα από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας και αναμένεις ότι θα ανηφορίσεις προς το Άλσος για μνημόσυνο. Τιμής και μνήμης. Υπήρχαν και τα δύο, όμως δεν επρόκειτο γι’ αυτό.

Οι διοργανωτές και οι συντελεστές φρόντισαν να πιάσουν το νήμα της μνήμης και να το προβάλουν στο σήμερα, ατόφιο, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Για κάθε πικρή αποστροφή για τα περασμένα και τον ξεριζωμό του εξαιρετικού αφηγητή Λεωνίδα Κακούρη, υπήρχε η άρση της μέσα από την εξαιρετική σκηνική παρουσία της Γλυκερίας και του δωρικού Δημήτρη Κοντογιάννη.

Μια ζωντανή συνομιλία του πόνου και της νοσταλγίας με τη χαρά που σκέπασε το Θέατρο. Άλλωστε, συντελεστές και κοινό δεν ξεχωρίζουν όταν όλοι -ή έστω οι περισσότεροι- είναι φορείς κοινών βιωμάτων, τελευταίοι στη σειρά της σκυταλοδρομίας της μνήμης.

Οι εξαιρετικοί μουσικοί πλαισιώσαν άψογα τους ερμηνευτές, όπως και ο χορός, συνδετικός κρίκος της σκηνής με την πλατεία.

Κι όταν η βροχή ξεκίνησε, στην αρχή δειλά, μετά εντονότερα, κανείς δεν αποχώρησε. Συντελεστές και κοινό τιμήθηκαν και τίμησαν κι αυτό που έμεινε στο τέλος ήταν η προσδοκία: Εις το επανιδείν.

Βαγγέλης Τσιμούρας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας