Συν & Πλην

Για οξυγόνο στον Άρη να μιλάμε τώρα;

Διαβάσαμε χθες πως η NASA κατάφερε με πειραματική συσκευή την παραγωγή οξυγόνου στον Άρη! Ποιος δεν συμφωνεί πως είναι ένα σπουδαίο επιστημονικό επίτευγμα!

Ταξίδια στο διάστημα ήδη προγραμματίζονται! Κλείνονται, διαβάζουμε, θέσεις από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους! Η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει τον άνθρωπο όχι μόνο στο μυαλό αλλά κατά ένα μέρος και στην εργασία, άρα και στις πολυπόθητες θέσεις που τόσο του λείπουν!  Και στην κοινωνική έκφραση και επικοινωνία! Αφού βλέπεις ακόμη και ερωτευμένα ζευγάρια να μην κοιτάζονται πια σ’ ένα τραπέζι, αλλά να κοιτά ο καθένας το κινητό του!

Και μετά τι; Θριαμβολογούμε για τα επιστημονικά επιτεύγματα μας, όταν χάσαμε το πολυτιμότερο, την ανθρωπιά μας. Αυτήν που ήταν η τρυφερή επικοινωνία, η αλληλεγγύη, το δικαίωμα στη δουλειά και την υγεία, πράγματα αυτονόητα! Καταστρέψαμε τη φύση που μας εκδικείται. Κι όλα αυτά στο βωμό του κέρδους.

Ποιος νοιάζεται αν παρήχθη οξυγόνο στον Άρη, όταν δεν έχει οξυγόνο στο σπίτι του; Και οξυγόνο είναι να μπορείς να πληρώσεις το ρεύμα, να μπορείς να ταΐσεις τα παιδιά σου με τη δουλειά σου -αν έχεις δουλειά – να μην τρέμεις  να σου πάρει η τράπεζα το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου…

Για οξυγόνο στον Άρη να μιλάμε τώρα;

far